Jongetje krijgt vrachtwagen niet terug, de ene moeder zegt dan tegen de andere dat hij moet leren delen

door Skip

06 Juli 2022

Jongetje krijgt vrachtwagen niet terug, de ene moeder zegt dan tegen de andere dat hij moet leren delen
Advertisement

Je kinderen leren hoe belangrijk het is om te delen is zeker iets positiefs omdat het gul zijn en vriendelijk zijn richting de medemens stimuleert. Wat net zo belangrijk is om zeker te weten als ouder of je dat gaat doen, en zo ja hoe dan, dat je zowel de juiste timing als methode kiest. Een stuk speelgoed uitlenen aan een ander kind zou iets moeten zijn dat vanzelf gaat, niet iets waar je toe wordt aangezet, anders gaat het niet meer om delen maar om stelen. Dit is de mening van een jonge moeder op TikTok die vertelde over een voorval dat plaatsvond in de speeltuin. Hier ontstond een discussie met een andere moeder. 

via TikTok

Advertisement
c.maxxy/TikTok

c.maxxy/TikTok

Corrie is 19 jaar en ze nam haar kind, net als vele andere moeders mee naar de speeltuin. Hij had zijn favoriete speelgoed mee, een plastic vrachtwagen. Na het ding een poosje over het grind te hebben gerold zijn moeder en kind richting de schommel gegaan en bleef de vrachtwagen achter bij moeders jas.

Eenmaal teruggekomen was het vrachtwagentje echter verdwenen. Corrie vertelt in een filmpje dat ze deelde op TikTok:"Ik wilde op de schommel gaan dus toen liet ik het vrachtwagentje op het bankje liggen naast mijn jas. Ik dacht dat omdat mijn jas daar lag dat niemand hem zou pakken. Toen we uitgeschommeld waren zei ik 'Okay schatje je hebt vijf minuten, wat wil je doen?' Spelen met het vrachtwagentje was het antwoord. We gingen het pakken, maar het was er niet meer."

Op dat moment ging de jonge moeder om zich heen kijken en zag ze een ander kind van circa 4 jaar spelen met het vrachtwagentje van haar zoontje. "Ik keek of ik z'n moeder kon vinden maar er was niemand in de buurt van het jongetje. Toen ben ik samen met mijn zoontje naar hem toegelopen en zei ik:'Hey vriendje dit is Elliotts vrachtwagentje, mag hij hem weer terug?' Hij keek me lelijk aan en zei nee omdat hij ermee aan het spelen was. Toen vroeg ik hem waar zijn moeder was, hij wees en toen ben ik met haar gaan praten."

Advertisement
c.maxxy/TikTok

c.maxxy/TikTok

Corrie kreeg te horen van de vrouw dat haar kindje toestemming had om te spelen de vrachtwagen vanaf het moment dat zij hem onbewaakt aan hadden getroffen op het bankje. De TikTokker probeerde de situatie uit te leggen, maar die andere moeder zou als reactie hebben gegeven dat haar zoontje zou moeten leren delen. Corrie op haar beurt antwoordde dat het in dat geval toegestaan was dat zij het speelgoed ging terugpakken. Deze reactie bracht teweeg dat de moeder de vrachtwagen ging teruggeven aan Elliott.

"Delen is niet altijd goed en ik wil mijn kind niet leren dat hij op alles recht heeft wat hij wil, puur uit lol omdat je kan delen" zei Corrie in haar filmpje.

Gebruikers op TikTok waren het met haar eens, en stemden ermee in dat delen belangrijk is, maar dat leren vragen voordat je het pakt en toestemming krijgen dat ook is

Advertisement