Ze maakt de klant op voor een feestje; wanneer ze ontdekt dat ze een bruid is, vraagt ​​ze meer dan afgesproken: “Had ik dat niet moeten doen?”

Janine image
door Janine

10 Juli 2022

Ze maakt de klant op voor een feestje; wanneer ze ontdekt dat ze een bruid is, vraagt ​​ze meer dan afgesproken: “Had ik dat niet moeten doen?”
Advertisement

Het beroep van de visagiste, beter bekend als make-up artist, bestaat uit het verfraaien van het gezicht van klanten voor speciale gelegenheden: feestjes, evenementen, verjaardagen, bruiloften. Vrouwen houden ervan om oogschaduw, lippenstift, foundation en mascara te gebruiken om er mooier uit te zien en als ze onberispelijk willen zijn, wenden ze zich tot dit type professional die als geen ander weet hoe ze er perfect uit kunnen zien. Er zijn situaties die nauwkeurigheid en bijzonder werk vereisen, wat meer tijd en aandacht voor detail: de make-up van een bruid moet bijvoorbeeld volmaakt zijn, de hele dag moet het haar er stralend uit laten zien zonder vlekken, en om deze reden is het meestal duurder. Een visagiste vertelde Reddit-gebruikers over de omstandigheid die zich met een bruid voordeed en vroeg hen of ze misschien verkeerd had gehandeld.

via Reddit

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De auteur van de post legde uit dat ze dit werk al negen jaar doet en gaf haar tarieven aan: $150 voor "normale make-up voor een feestje”, $250 voor de make-up voor bruidsmeisjes en $500 voor bruidsmake-up.

"Een paar weken geleden reserveerde een vrouw voor een specifieke datum om 10.00 uur. Ik ging erheen omdat ik dacht dat ik haar make-up moest doen voor een feestje, dus ik sprak het bedrag van $150 met haar af.”

In werkelijkheid was het echter geen gewone klant, maar een bruid. "Toen ik naar de afspraak ging, zag ik mensen arriveren, ik nam aan dat het familieleden waren. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat de vrouw die ik aan het opmaken was, zou gaan trouwen. Ik maakte een bruid op terwijl ik dacht dat het voor een eenvoudig feestje was."

De professional voelde zich op dat moment in de maling genomen over hoe ze had gelogen over het echte evenement, maar bleef haar werk doen.

"Toen we klaar waren, gaf ze me $150 en ik vertelde haar dat het in werkelijkheid $350 meer zou moeten zijn. Ze vroeg me wat ik daarmee bedoelde en ik zei dat ik een bruidsmake-up had gedaan. ‘Jij bent de bruid,' zei ik tegen haar. ‘Dat is wat ik reken voor bruiden.'"

 

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De klant antwoordde echter dat ze een eenvoudige make-up voor een feestje waren overeengekomen en beschuldigde de visagiste ervan hiervan te willen profiteren, omdat de ware aard van het evenement er niet toe had moeten doen.

"Ik vertelde haar dat zij niet mag beslissen hoe ik mijn prijzen bepaal. Ze weigerde het bedrag te betalen waar ik om vroeg, noemde me een oplichter en nodigde me uit om te vertrekken. Voordat ik wegging, gooide haar moeder me 200 dollar in mijn gezicht en zei dat ik me niet meer mocht laten zien."

Na deze episode vertelde de visagiste aan enkele vrienden over wat er was gebeurd, die de kant van de bruid kozen. "Ze zeiden dat, tenzij ik duurdere producten gebruikte en extra werk deed, ik niet gerechtigd was om haar meer in rekening te brengen. Aangezien ze om de eenvoudige feestmake-up had gevraagd, moest ik haar alleen daarvoor kosten in rekening brengen. Heb ik verkeerd gehandeld?”

Wat is jouw mening?

Advertisement