x
Watermeloen cocktail: 15 ideeën om…
Haar man stuurt haar een selfie vanuit een hotelkamer, ze realiseert zich dat ze is bedrogen en vraagt ​​om een ​​echtscheiding Ze ontdekt dat haar schoonzus doet alsof ze zwanger is en vertelt het haar broer, maar hij is boos op haar

Watermeloen cocktail: 15 ideeën om heerlijke en frisse drankjes te maken met de grote protagonist van de zomer

10 Augustus 2022 • Door Janine
810
Advertisement

De meest dorstlessende vrucht bij uitstek is zij: de watermeloen. Protagonist van het warme seizoen, mag het niet ontbreken in je koelkast als je een maaltijd met een vleugje frisheid wilt afsluiten. De watermeloen kan echter niet alleen worden gegeten, maar ook gedronken! Hoe? Door het sappige pulp als ingrediënt voor heerlijke cocktails te gebruiken, om van te genieten als de temperatuur stijgt. In dit artikel bieden we je een lijst met drankjes op basis van watermeloen, die je direct thuis kunt maken om vrienden en familie te verwelkomen of om jezelf iets lekkers te geven!


1. Granita van watermeloen

Iedereen houdt van granita, volwassenen en kinderen: meng de pulp van de watermeloen met limoen om een ​​heerlijk drankje te maken, perfect voor bij het zwembad of op het strand!

2. Sangria met watermeloen

Hoe maak je een watermeloen sangria, een alternatieve versie van de beroemde Spaanse drank? Simpel: het sap van watermeloen en witte wijn!

Advertisement

3. Watermeloen vat

In dit geval wordt de hele watermeloen de directe dispenser van een zeer fris drankje op basis van watermeloen! Zeer scenografisch en origineel, perfect voor een zomers feest.

4. Pikante cocktail

Voor een pikante twist aan je watermeloendrankje, voeg en mix je eenvoudig wat jalapeños.

5. Watermeloen mimosa

Hoe maak je watermeloen mimosa? Meng limoensap, in blokjes gesneden watermeloen en suiker, filter alles door een zeef. Giet in een champagneglas en voeg de champagne toe. Voeg een plakje decoratieve watermeloen toe.

Advertisement

6. Watermeloen punch

De klassieke punch, geschikt voor koudere seizoenen, kan zomers worden als sinaasappelsap, watermeloen, rum en gemberbier met elkaar worden gemengd. Zien is geloven!

7. Watermeloen limonade

Deze cocktail is een alternatief voor de eenvoudigere limonade door een beetje wodka en vers watermeloensap toe te voegen voor een ongelooflijk dorstlessend resultaat.

Advertisement

8. Watermeloencocktail met rozemarijn

Nadat je je eigen watermeloencocktail op basis van wodka of gin hebt gemaakt, probeer dan wat rozemarijn toe te voegen om het drankje een extra vleugje frisheid te geven.

9. Svegas Frozen

Deze exotische cocktail vereist de volgende ingrediënten: tropisch sap, een schijfje watermeloen, Passoa, Malibu en een handvol verse aardbeien, en veel ijsblokjes. Mix alles voor het serveren!

Advertisement

10. Watermeloen Margarita

Om deze fantastische versie van de margarita te maken, heb je blokjes watermeloen, zeezout en natuurlijk tequila en, waarom niet, limoensap nodig, evenals verschillende ijsblokjes.

11. Watermeloen en munt

Een heel eenvoudig recept, maar qua frisheid onvergelijkbaar: watermeloensap en muntblaadjes.

12. Limonade van watermeloen en koriander

foto: Pixabay

Een mix van ingrediënten die resulteert in een zomers drankje: voeg gewoon watermeloen, suiker en koriander, zes kopjes water en ijs toe aan de limonade.

13. Watermeloenijsje

foto: Pixabay

Zelfs als het geen echt drankje is, moeten we het wel vermelden: een waterijsje met de smaak van watermeloen voor de fijnproevers die van deze vrucht in elke vorm houden!

14. Watermeloen en framboos

Een ijskoud drankje gemaakt van ijsklontjes, watermeloen en framboos.

15. Limonade met stukjes watermeloen

Vers citroensap, watermeloen en kristalsuiker: simpel, maar onweerstaanbaar!

Wat vind jij van deze watermeloencocktails?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt