Jonge influencer krijgt kritiek omdat ze ervoor kiest geen kinderen te krijgen: "Ik ben egoïstisch, ik wil tijd voor mezelf"

Janine image
door Janine

01 Augustus 2022

Jonge influencer krijgt kritiek omdat ze ervoor kiest geen kinderen te krijgen: "Ik ben egoïstisch, ik wil tijd voor mezelf"
Advertisement

Beslissen om kinderen te krijgen en moeder te worden is een persoonlijke keuze, die op geen enkele manier mag worden beoordeeld. Het ouderschap is een optie, geen verplichting, het kan om verschillende legitieme redenen worden opgegeven, maar sommigen zien dat niet zo. Een jonge influencer kreeg veel kritiek op sociale media nadat ze had onthuld dat ze geen kinderen wil, een keuze die ze beargumenteerde door te beweren aan zichzelf te willen denken, een idee dat niet door veel gebruikers wordt gedeeld.

via New York Post

Advertisement

Lorella Palmer is 22, woont in Londen en is afgestudeerd in de rechten, en is bovendien agent voor social media influencers. De jonge vrouw heeft heel duidelijke ideeën: ze wil geen kinderen en legt ook de verschillende redenen uit die haar ertoe hebben gebracht deze beslissing te nemen en die haar veel kritiek hebben opgeleverd. "Kinderen zijn gewoon vervelend, ze hebben geen gezond verstand, ze moeten vroeg naar bed, ze schreeuwen, ze huilen, ze irriteren me", gaf ze in alle eerlijkheid toe.

Lorella wil zorgeloos door het leven gaan, ook al sluit ze, gezien haar jonge leeftijd, niet uit dat ze van gedachten verandert. Haar huidige keuze is echter ook te wijten aan de angst om haar lichaam te verpesten en het financiële aspect: "Kinderen zijn duur, ik ga liever op vakantie dan dat ik geld aan hen uitgeef."

Palmer is vier en een half jaar samen met Callum Page, een 23-jarige man die net als zij niet de behoefte voelt om vader te worden. Het delen van dezelfde visie over het wel of niet krijgen van kinderen is erg belangrijk, omdat verschillende dingen willen binnen het paar problemen kan veroorzaken.

Advertisement

De twee zijn daarentegen dezelfde mening toegedaan en willen hun leven lang reizen, zich wijden aan plezier, maar ook aan een succesvolle carrière. Lorella's vader deelde echter zijn teleurstelling in dit opzicht mee. "Ik ben de enige dochter van mijn vader, hij zou graag opa willen worden en ik ben de enige kans die hij heeft om dat te worden."

Ze omschrijft zichzelf als egoïstisch vanwege haar wens om geen moeder te worden, omdat ze haar tijd liever voor zichzelf gebruikt: "Als ik zeg dat ik egoïstisch ben, bedoel ik dat ik geniet van mijn slaap, mijn tijd en mijn geld, en kinderen nemen dit allemaal weg. Ik denk dat veel mensen niet toe willen geven dat ze egoïstisch zijn, en dan krijgen ze kinderen en doen ze niets anders dan klagen."

Gebruikers gingen los met hun opmerkingen en vertelden haar dat ze zeker spijt zal krijgen van haar keuze wanneer het te laat is, maar Palmer beweert dat ze niet bereid is om haar middelen op te geven op grond van eventuele kinderen en dat ze geen moeder hoeft te worden om zich voldaan te voelen. Verder vindt ze dat er nog steeds het idee bestaat dat vrouwen de hoofdtaak op zich moeten nemen om voor de kinderen te zorgen, waar ze het helemaal niet mee eens is.

Wat vind je van haar woorden?

Advertisement