Ze is uitgenodigd op de bruiloft van een vriend, maar ze moet $5.000 uitgeven en mag haar vriend niet meenemen

Janine image
door Janine

05 Augustus 2022

Ze is uitgenodigd op de bruiloft van een vriend, maar ze moet $5.000 uitgeven en mag haar vriend niet meenemen
Advertisement

Gelukkige gebeurtenissen zouden de kracht moeten hebben om de mensen die eraan deelnemen te verenigen, aangezien we ervoor kiezen om ons geluk te delen met de mensen om ons heen. Emotie en commotie zijn essentieel bij het bepalen van speciale gelegenheden, zoals bruiloften: toch gaat het vaak niet zo en worden vieringen in plaats daarvan misverstanden die tot onvermijdelijke problemen en conflicten leiden. Een Reddit-gebruiker vertelde via een post dat ze was uitgenodigd voor de dure bruiloft van een paar vrienden en dat ze, om deel te nemen, niet alleen een aanzienlijke som geld zou moeten uitgeven, maar zich ook zou moeten presenteren zonder haar partner waar ze al tien jaar mee samen is.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw legde uit dat ze was uitgenodigd voor een bruiloft die zou plaatsvinden op een zeer gewilde locatie, "waar de rijken en beroemdheden graag heen gaan. Deze bestemming ligt op meer dan 10 uur vliegen van mijn huis en met zo’n lange reis zou het bijna een vakantie worden."

Wat ze echter bizar vond, betreft de uitnodiging: "Ik heb de 'plus één' niet ontvangen, dat wil zeggen de mogelijkheid om iemand anders mee te nemen. Ik begrijp dat niet alle gasten deze kans krijgen, en misschien kan het prima zijn als het een lokale bruiloft is en als het paar de extra gast nog nooit heeft gezien, maar ze kennen mijn partner persoonlijk en we zijn al bijna tien jaar samen. Ze hebben hem niet uitgenodigd."

Bovendien legt de auteur van de post uit dat ze de rest van de gasten nauwelijks kent, omdat het mensen zijn die ze af en toe ziet. "Waarom zou ik alleen naar deze bestemming willen? Ik zou het kunnen doen als de bruiloft hier zou plaatsvinden, maar ze hebben een resort voor huwelijksreizen geboekt voor de ceremonie."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Het belangrijkste aspect betreft in ieder geval de kosten die men zou moeten maken om deel te nemen: "Bovendien zijn de kosten absurd. De voorgestelde hotelprijs voor een overnachting is meer dan $1.000 per nacht. De andere opties die de bruid en bruidegom hebben genoemd zijn niet veel goedkoper en ik kon niets vinden dat ik me kon veroorloven."

Op dat punt besloot de gebruiker het op te geven, maar kreeg een onverwachte reactie: "Toen ik de bruid vertelde dat ik helaas niet aanwezig kon zijn vanwege de kosten en ik haar veel plezier wenste, zei ze: 'Nou, je bent ben al in het buitenland geweest, dus je kunt het je veroorloven. Je kunt maar beter naar mijn bruiloft komen'. Het klonk bijna dwingend en ze begon rare vragen te stellen over mijn financiële situatie."

De vrouw berekende dat de deelname haar in totaal zo'n 5.000 dollar zou kosten. "Ik zou mijn partner niet eens mee mogen nemen. Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel aan iets uitgegeven. Ik denk dat ik er een 'vriendin’ door zal verliezen."

Wat vind je van dit verhaal? Zou jij de bruiloft bijwonen of zou je er van afzien?

Advertisement