"Een goede vriend wil mijn vriendin niet op zijn bruiloft: ik overweeg om niet te gaan"

Janine image
door Janine

30 Januari 2023

"Een goede vriend wil mijn vriendin niet op zijn bruiloft: ik overweeg om niet te gaan"
Advertisement

Als je de gastenlijst voor een bruiloft opstelt, stel je niet altijd iedereen tevreden: de bruid en bruidegom kunnen namelijk besluiten om maar een paar mensen te laten deelnemen aan hun speciale dag, of om mensen uit te sluiten om een ​​reeks zeer persoonlijke redenen. In de regel krijgen stellen echter een dubbele uitnodiging, zonder de een of de ander buiten te sluiten, vooral als het bruidspaar beide partners kennen. In het geval dat we gaan vertellen, ging het niet zo: laten we uitzoeken wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Een man besloot zich tot de Reddit-gemeenschap te wenden om de episode te vertellen die hem ertoe bracht een lang bericht te schrijven. Een van zijn beste vrienden gaat trouwen en heeft een ceremonie georganiseerd met veel gasten, behalve zijn partner. "Ik ben al heel lang samen met mijn vriendin, ongeveer zes jaar, en we wonen al vier jaar samen. De aanstaande echtgenoten kennen haar en hebben haar verschillende keren gezien. We wonen nu echter aan de andere kant van het land en de afgelopen twee jaar hebben we hierdoor weinig contact gehad, maar we hebben allebei hun verlovingsfeest bijgewoond.”

Het vreemde is echter dat de vrouw niet was uitgenodigd voor de bruiloft, zonder dat dit openlijk werd gecommuniceerd. "De bruidegom heeft me niet gewaarschuwd: op de uitnodiging stond de naam van mijn vriendin gewoon niet. Ik ben waarschijnlijk de enige persoon in een stabiele relatie die mijn partner niet mag meenemen. Ik specificeer dat ze niets tegen mijn partner hebben en dat ik altijd kon goed met elkaar konden opschieten, we hebben nooit ruzie gehad of zo."

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Op dat punt nam de man contact op met zijn vriend om uitleg over de kwestie te krijgen, en het antwoord was dat de gastenlijst te lang was geworden om andere plaatsen toe te voegen: als iemand zou afzeggen, mocht zijn vriendin ook komen. "Het lijkt mooi als je er geen rekening mee houdt dat ze in dat geval op het laatste moment een vlucht moet boeken, wat de kosten flink opdrijft."

De auteur van de post omschrijft zichzelf als geïrriteerd door het incident, aangezien hij niet alleen het land door zou moeten reizen om het evenement te bereiken, maar ook grote kosten zou moeten maken voor vliegtickets, hotel, smoking en vrijgezellenfeest. “Bovendien hebben ze de uitnodiging gegeven aan andere oude partners, maar niet aan de mijne. Ik zou meer begrip hebben gehad als hij van tevoren contact met me had opgenomen en het me eerder had laten weten, maar het leek een beetje onbeleefd om erachter te komen via de uitnodiging die zonder enige uitleg of kennisgeving was verzonden. Zou ik er verkeerd aan doen om de uitnodiging af te wijzen en hem vertellen dat ik gekwetst ben?”

Welk advies zou je hem geven en wat zou je in zijn plaats doen?

Advertisement