Hij geeft $23.000 uit aan een wolvenpak: "Als ik het draag, hou ik menselijke relaties op afstand"

Janine

31 Januari 2023

Hij geeft $23.000 uit aan een wolvenpak:
Advertisement

Alle individuen hebben hun eigen passie, zodra ze de kans krijgen, oefenen ze die uit, want er is niets zo ontspannend als jezelf wijden aan datgene waar je het meest van houdt. Er zijn mensen die hun vrije tijd besteden aan het maken van lange wandelingen, mensen die uitgaan met vrienden, heerlijke gerechten en diners bereiden voor laatstgenoemden, of mensen die zich ontspannen door hun huis schoon te maken.

Dan zijn er mensen die, net als de hoofdpersoon van het verhaal dat we gaan vertellen, zich graag urenlang verwijderen van hun verplichtingen en zich wijden aan meer extravagante hobby's, zoals zich verkleden in dierenkleren. Laten we eens beter kijken waar deze passie uit bestaat.

via MSN

Advertisement

Toru Ueda is een 32-jarige Japanse ingenieur uit Tokio die zoveel van dieren houdt dat hij zich in zijn vrije tijd verkleedt als wolf. Zijn verlangen is om te ontsnappen aan menselijke verplichtingen en zich los te maken van de behoefte om met andere mensen om te gaan. Precies om die reden kocht hij een wolvenpak, zo realistisch dat het echt lijkt, wat hem zo'n 23.000 dollar (ofwel 21.100 euro) kostte.

De man liet zijn pak maken door Zeppet, een bedrijf dat kostuums maakt voor televisie en film. Het is zo realistisch dat wanneer hij het draagt, het lijkt alsof een wolf op twee poten is opgestaan ​​en heeft besloten om een wandeling te maken. Ueda hield persoonlijk toezicht op de hele realisatie. Naast het feit dat hij het team dat de vermomming aan het maken was drie keer had ontmoet, stuurde hij ze ook ongeveer 40 e-mails om beter uit te leggen welke details hij wilde.

"Als ik mijn kostuum draag - legde de jonge ingenieur uit - word en voel ik me een wolf. Ik ben vrij van menselijke relaties. Allerlei problemen, gerelateerd aan werk en andere dingen, verdwijnen plotseling, met deze kenmerken kan ik alles vergeten".

In Japan is de praktijk van cosplay, oftewel het maken van een kostuum, verkleden en deelnemen aan bijeenkomsten, zeer wijdverbreid, maar dit is niet het doel van Toru's vermomming. Hij wil zich gewoon voor een wolf uitgeven, omdat hij op deze manier erin slaagt te ontspannen en te ontsnappen aan de sociale verplichtingen waaraan individuen zijn verbonden.

Wat vind je van deze extravagante passie?

Advertisement