Hij vindt cheques van $10.000 en geeft ze terug: hij ontvangt een bizarre beloning

Janine image
door Janine

23 Maart 2023

Hij vindt cheques van $10.000 en geeft ze terug: hij ontvangt een bizarre beloning
Advertisement

Heel vaak worden we geconfronteerd met situaties die twijfels oproepen over wat we moeten doen, of we in ons eigen belang moeten handelen of de keuze moeten maken die moreel de meest correcte zou kunnen zijn. Dit gebeurt meestal als er geld op straat wordt gevonden, bij zulke gelegenheden twijfelen de mensen of ze het geld voor zichzelf moeten houden of proberen het koste wat het kost terug te geven.

De hoofdpersoon van het verhaal heeft enkele geschreven cheques op straat gevonden ter waarde van 10.000 dollar (9.300 euro), maar in plaats van ze te houden, besluit hij ze terug te geven. Dit gebaar zal er toe leiden dat hij een bijzondere beloning ontvangt. Laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

via Rosario3

Advertisement
Pixinio- Not the actual photo

Pixinio- Not the actual photo

Luis Spahn is een man die in de stad Rafaela, in Santa Fe, in Argentinië, woont en voor een telefoonmaatschappij werkt. Op een dag kwam hij op weg naar zijn werk een aangename ontdekking tegen. Hij vond geschreven cheques ter waarde van $10.700 op straat, hij had ze gewoon naar de bank kunnen brengen en het geld kunnen innen. Op dat moment wist hij niet wat hij moest doen, het vinden van zo'n bedrag zou hem in staat kunnen stellen om van alles te kopen, maar aan de andere kant zou je dagelijks moeten leven met de wroeging dat je niet eens geprobeerd hebt om het geld terug te geven.

Om deze reden besloot Luis te proberen degene op te sporen die die cheques had verloren. Samen met een vriend van hem begon hij te onderzoeken wie het zouden kunnen zijn. Ze waren allemaal uitgegeven door hetzelfde bedrijf, dus hij aarzelde geen moment om het hoofdkantoor te bellen om hen te informeren over wat er was gebeurd en zo snel als hij kon ging hij daarheen om ze allemaal te bezorgen.

Advertisement

Hombre encontró y devolvió $25 millones: le dieron una pala como "premio" Un hombre se dio a conocer en las últimas...

Pubblicato da Latino News su Giovedì 19 agosto 2021

Het personeel van het bedrijf was zo verrast door het gebaar en de bescheidenheid van de man dat ze hem wilden belonen door hem de werktuigen te geven die ze verkochten. Hoewel Luis er niets voor terug wilde, omdat hij er vast van overtuigd was dat goed wordt gedaan zonder op een beloning te hopen, kreeg hij een schop.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Hoewel onverwacht, accepteerde de man het geschenk en waardeerde het enorm. Veel gebruikers hebben het bedrijf echter bekritiseerd met het argument dat een gebaar als dat van Luis zeer zeldzaam was en hij daarom veel meer verdiende dan een simpele schop.

Wat vind jij, had het bedrijf een geldelijke beloning kunnen geven of was het juist om op deze manier te handelen?

Advertisement