In zijn pub vliegen de glazen in het rond en gaat de jukebox vanzelf aan, de manager: “Er moet een verklaring voor zijn”

Janine image
door Janine

29 Augustus 2022

In zijn pub vliegen de glazen in het rond en gaat de jukebox vanzelf aan, de manager: “Er moet een verklaring voor zijn”
Advertisement

Heb je ooit een "spookachtige" plaats bezocht? Deze term beschrijft die huizen, gebouwen of hele steden waarin bepaalde verschijnselen, die als paranormaal worden beschouwd, plaatsvinden door verschillende getuigen die episodes uit de eerste hand hebben gezien die even verontrustend als onverklaarbaar zijn. In dit artikel hebben we het over een historische Engelse pub die is omgetoverd tot bed & breakfast waarin, volgens de woorden van de eigenaar en enkele klanten, enge gebeurtenissen zouden plaatsvinden.

via Kent Online

Advertisement
Maidens Head

Maidens Head

Jaremy Stirling, 62 jaar, is de eigenaar van Maiden's Head, een pub in Canterbury, in Kent, waar veel over gepraat wordt omdat het een “spookcafé” is. Maar wat is de reden voor deze reputatie?

Stirling toverde de kamers op de zolder van de pub om tot gastenkamers, waardoor een soort B&B ontstond. Vanaf dat moment begonnen echter de verontrustende verschijnselen, voor het eerst opgemerkt door klanten. Een van de meest angstaanjagende manifestaties zijn vliegende glazen en de jukebox die de gewoonte heeft gekregen om in totale autonomie een bepaald nummer te laten horen.

De episodes speelden zich meestal op zolder af, als in een klassieke horrorfilm. Niet alleen dat: het lijkt erop dat de sleutels van de afgesloten kamers plotseling zijn verdwenen en de schoonmakers zeiden in sommige gedeeltes rukwinden te voelen.

Het gebouw waarin de pub is gevestigd, is gebouwd in 1446, maar dateert volgens Jaremy van veel eerder. De deskundige barman vertelde enkele getuigenissen die rechtstreeks door zijn gasten waren gemeld.

Advertisement

"Spotless, friendly staff and exceptional value for money". 10/10. "Small but well appointed, clean, fresh room with...

Pubblicato da The Maidens Head su Martedì 15 marzo 2022

"Een vrouw zei dat, terwijl ze op bed lag, het glas dat ze vasthield ontplofte, terwijl een ander meldde dat het glas vloog en tegen de muur sloeg. Iemand van mijn staf zegt dat de jukebox muziek begon te spelen toen hij werd uitgezet: “Golden Brown” van The Stranglers. Er moet voor dit alles een verklaring zijn, maar ik kan hem niet vinden."

Stirling heeft de zaak zes jaar gerund en herinnert zich dat bouwers die het gebouw wilden renoveren het probleem al hadden gemeld en zeiden dat ze een "vreemd aura" voelden.

"De faciliteit is 750 jaar oud," legde Jaremy uit. "We hadden een hele grote lege ruimte op zolder, die we hebben omgebouwd tot een B&B met kamers met eigen badkamer. Tijdens de verbouwing zei de man die de werkzaamheden uitvoerde dat een paar collega's zich daar ongemakkelijk voelden. Een Poolse jongen weigerde om op een gegeven moment naar boven te gaan. Hij nam ontslag en vond een andere baan. Hij kon niet uitleggen waarom, maar hij wilde er niet meer naar toe."

Het lijkt erop dat alles in één kamer in het bijzonder plaatsvindt: nummer 4, precies degene die het personeel als "echt koud" definieerde.

Zou jij een nacht willen doorbrengen in Maiden's Head Pub?

Advertisement