Hij ontslaat enkele medewerkers en toont zich in tranen op sociale netwerken: CEO bekritiseerd om deze keuze

Janine image
door Janine

21 Augustus 2022

Hij ontslaat enkele medewerkers en toont zich in tranen op sociale netwerken: CEO bekritiseerd om deze keuze
Advertisement

Manager zijn betekent keuzes maken, ook al is dat meestal onaangenaam. Heel vaak wordt een werkgever gedwongen beslissingen te nemen die tegen zijn of haar morele kompas ingaan, zoals gedwongen worden om werknemers te ontslaan. Ondanks dat ze dit drastische alternatief proberen te vermijden, lijkt het soms onmogelijk om eraan te ontsnappen. Dit is echter nooit een optie die lichtvaardig wordt gekozen omdat er wordt gespeeld met het lot van een individu. Voor sommigen is het nemen van deze beslissing misschien onontkoombaar, zoals Braden Wallake overkwam, de CEO van HyperSocial, een bedrijf dat zich bezighoudt met het optimaliseren van berichten op Linkedin.

Deze man besloot een bericht op zijn sociale netwerken te publiceren waarin hij uitlegde wat er was gebeurd. Hij probeerde deze beslissing zoveel mogelijk uit te stellen, maar had uiteindelijk geen andere keuze: hij moest een deel van zijn medewerkers ontslaan.

via Washington Post

Advertisement
Braden Wallake/Linkedin

Braden Wallake/Linkedin

Op de foto toont hij zichzelf in al zijn kwetsbaarheid, met tranen op zijn gezicht. Voordat hij de foto publiceerde, dacht hij er veel over na, hij wist niet of hij zich in deze omstandigheden moest manifesteren. Helaas heeft hij door een beslissing die niet het gewenste succes had, het personeel moeten inkrimpen, maar het is zeker geen keuze zonder onvermijdelijk medelijden te hebben.

"Ik neem altijd mensen aan op basis van wie ze zijn. Individuen met grote menselijke kwaliteiten. En ik kan geen droeviger moment bedenken dan dit." Braden Wallake probeerde eenvoudigweg zijn excuses aan te bieden en te laten zien dat er achter moeilijke beslissingen altijd een persoon zit die lijdt, omdat hij niet louter wordt gedreven door economische belangen, maar door noodzaak.

Advertisement

Deze man heeft ervoor gekozen om openlijk zijn stemming te tonen. Sommige gebruikers hebben gekozen voor troost met hun opmerkingen: "Als ik naar dit bericht kijk, zie ik een man die letterlijk zijn best doet." Anderen hebben daarentegen minder gevoeligheid getoond met het argument dat de oorzaak van de ontslagen uitsluitend zijn schuld was en dat hij de verantwoordelijkheid had moeten nemen en iemand stelde zelfs "Waarom zou u uw salaris niet verlagen om uw werknemers te behouden?".

Wat denk jij: echte tranen of krokodillentranen?

Advertisement