Zijn vriendin realiseert zich dat haar paspoort is verlopen als ze op het vliegveld zijn, hij vertrekt alleen

Janine image
door Janine

17 September 2022

Zijn vriendin realiseert zich dat haar paspoort is verlopen als ze op het vliegveld zijn, hij vertrekt alleen
Advertisement

Het leven zet ons elke dag voor obstakels die we moeten overwinnen. Al deze moeilijkheden vormen niets anders dan ons karakter en bepalen de manier waarop we ons tot anderen verhouden.

Deze man wilde zijn ervaring delen op Reddit. Van jongs af aan heeft hij altijd geleerd om zichzelf te redden en alleen op zijn eigen kracht te vertrouwen. De gebruiker groeide op bij zijn moeder, die de mouwen op moest stropen en er alleen voor stond in haar gezin. Deze adolescentie deed niets anders dan dat de jongen de behoefte voelde om partners te vinden die voor zichzelf konden zorgen. Zijn laatste vriendin was echter niet in staat haar verantwoordelijkheden op zich te nemen. De man definieerde haar namelijk als onvolwassen en niet erg bewust, zozeer zelfs dat hij een moeilijke keuze maakte: alleen vertrekken en haar op het vliegveld achterlaten.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De twee hadden een vakantie geboekt om te kunnen ontspannen, samen te zijn en Zuidoost-Azië te bezoeken. Om het vliegtuig in te kunnen, heb je echter een paspoort nodig. De jongen had het meisje dan ook meermaals gevraagd te controleren of haar document niet was verlopen en zo ja, het zo snel mogelijk te verlengen. Het leek erop dat alles in orde was, jammer dat op de dag van vertrek, toen ze in het vliegtuig wilde stappen, het meisje zich realiseerde dat haar paspoort was verlopen en ze de vlucht niet kon nemen.

Haar vriend bevond zich op dat moment op een kruispunt, of hij zou alleen vertrekken en deze reis maken, of hij zou bij zijn vriendin blijven. Zijn keuze viel op de eerste optie en besloot de vrouw op het vliegveld achter te laten, omdat hij vond dat ze haar documenten in orde had moeten hebben en haar verantwoordelijkheden niet aan iemand anders moest overlaten.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het bericht leidde tot veel reacties. Een man die zijn vriendin afzet op het vliegveld en alleen vertrekt, is een onderwerp dat voor veel discussie zorgt. De meeste gebruikers verspilden echter geen tijd en kozen de kant van de man en beweerden dat het meisje zich op zijn minst zorgen had moeten maken om de vervaldatum van haar paspoort te controleren: "Ze kan zo niet leven. Ze moet verantwoordelijker zijn."

Wat vind jij, had hij moeten blijven of heeft hij er goed aan gedaan om te vertrekken?

Advertisement