Deze man heeft meer dan 70 km over een rivier gevaren aan boord van een gigantische pompoen: hij heeft een nieuw wereldrecord gevestigd

Janine image
door Janine

04 September 2022

Deze man heeft meer dan 70 km over een rivier gevaren aan boord van een gigantische pompoen: hij heeft een nieuw wereldrecord gevestigd
Advertisement

Elk individu hoopt in zijn leven een avontuur mee te maken. Uit de eerste hand ontdekken wat het betekent om die onderneming uit te voeren waar je altijd van hebt gedroomd. Duane Hansen koos ervoor om zijn 60e verjaardag te vieren aan boord van een pompoen in de wateren van Missouri om een ​​Guinness World Record te vestigen.

Het avontuur van deze man begon toen hij besloot een pompoen in zijn tuin te kweken. Het kostte tientallen jaren oefening om een ​​perfect exemplaar voor de onderneming te creëren. Met de dag groeide de omvang en bereikte een omtrek van bijna 4 meter (om precies te zijn 3,70 m) en een gewicht van ongeveer 380 kg. Toen het eenmaal groot genoeg was, koos Duane ervoor om het te gebruiken om een ​​kano te maken en te proberen het record "langste reis in een pompoenboot" te breken.

via CNN

Advertisement

Op een ochtend koos de man ervoor om de pompoen te pakken, hij holde hem uit en creëerde de binnenkant om erin te passen. Zijn odyssee duurde ongeveer 11 uur en vertrok van Bellevue naar Nebraska City. Een reis van ongeveer veertig zeemijlen, gelijk aan 74 kilometer, waarmee hij het vorige record van slechts 20 mijl oftewel 37 kilometer wist te overtreffen.

De naam van de boot is "Berta", en Duane zelf zorgde er tot in detail voor om hem naar de haven te brengen van waaruit hij vertrok. De ambtenaren van de stad Bellevue hebben het hele parcours van de man nauwlettend gevolgd en elk moment onsterfelijk gemaakt. Ze zeiden dat ze erg blij waren hem te volgen en te steunen op deze reis.

Advertisement

Ondanks het uitstekende resultaat was de reis niet zonder valkuilen. Er moesten namelijk verschillende obstakels worden overwonnen. De vaardigheid van de man maakte het echter mogelijk om de rotsachtige kusten en zandbodems, op sommige plaatsen erg laag, gemakkelijk over te steken. Bovendien dreigde hij elke keer als hij de voorbijgangers begroette, die hem vanaf de kust toejuichten, in het water te vallen, maar hij slaagde erin zijn evenwicht te bewaren tot aan de finish.

De dochter van de man, Morgan Buchholz, zei dat ze trots was op de onderneming van haar vader en benadrukte hoe hij haar sinds haar kindertijd vertelde dat je je dromen moet volgen: “Hij zei altijd dat je kunt doen wat je wilt, je moet hard werken om het gewenste resultaat te bereiken".

Een echt extravagante onderneming om te volbrengen, nietwaar?

Advertisement