Ze geeft missverkiezingen op om vrachtwagenchauffeur te worden: “op deze manier vecht ik tegen stereotypen"

Janine image
door Janine

09 September 2022

Ze geeft missverkiezingen op om vrachtwagenchauffeur te worden: “op deze manier vecht ik tegen stereotypen"
Advertisement

Van kinds af aan fantaseert ieder van ons over het werk dat we als volwassene zullen doen. De verbeeldingskracht van de kleintjes kent geen grenzen, maar voor velen, hoe onbereikbaar hun verlangen ook is, zullen ze er nog steeds naar streven om het waar te maken. Er zijn mensen die hopen astronaut te worden, sommigen brandweerman en weer anderen, zoals Milly Everatt, vrachtwagenchauffeur. Hoewel het lot haar naar een heel andere carrière heeft geleid, heeft ze ervoor gekozen om nergens anders aandacht aan te besteden en zich uitsluitend te wijden aan het verwezenlijken van haar droom om vrachtwagenchauffeur te worden.

Het komt niet vaak voor dat een miss haar kleding van de catwalk aan de wilgen hangt en dat van een vrachtwagenchauffeur aantrekt. Milly ging echter in tegen alle stereotypen. Het doel is om te laten zien dat niet alleen mannen tot dit werk in staat zijn.

via The Sun

Advertisement

Het meisje was vaak finaliste bij schoonheidswedstrijden en droeg de kroon meerdere keren op haar blonde haar. Uiterlijk bedriegt echter meestal, want achter het uiterlijk van het model schuilt een echte vrachtwagenchauffeur. "Ik ben al - zegt Milly - naar een truckers-café in de buurt van mijn huis gegaan. Ik wilde een van hen zijn, dus bestelde ik een compleet Engels ontbijt. Niemand dacht dat ik het allemaal zou opeten, maar ik heb het bord zonder problemen weggewerkt”.

Advertisement
The Lincolnite/YouTube

The Lincolnite/YouTube

Haar familie heeft een agrarisch bedrijf en ze heeft er altijd al actief aan willen deelnemen. Van jongs af aan voelde ze zich aangetrokken tot het werk van haar familieleden op het land. Om deze reden koos ze ervoor om, nadat ze oud genoeg was geworden, haar leven te veranderen. Zonder na te denken besloot ze de opleiding te starten en haar rijbewijs te halen om zware voertuigen te mogen besturen. In korte tijd heeft ze alle tests goed doorstaan. Milly is klaar voor haar eerste opdracht, die zal bestaan ​​uit het afleveren van het graan aan boord van een gelede vrachtwagen van meer dan 40 ton.

The Lincolnite/YouTube

The Lincolnite/YouTube

Ondanks het ontvangen van verschillende negatieve opmerkingen over deze beslissing om haar leven volledig te veranderen, liet het meisje zich niet uit het veld slaan. Volgens haar is het nodig om je dromen na te jagen en zou de wereld beter en efficiënter zijn als iedereen het werk zou doen dat ze willen: "we hebben meer vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs en veel mannelijke schoonheidsspecialisten nodig, je hoeft geen werk te doen op basis van stereotypen".

Een moedige keuze om haar wereld te verlaten om een ​​nieuw avontuur te beginnen, wat vind jij ervan?

Advertisement