Influencer vraagt ​​om een ​​gratis maaltijd en een vergoeding in ruil voor een betere recensie voor het restaurant

Janine image
door Janine

05 September 2022

Influencer vraagt ​​om een ​​gratis maaltijd en een vergoeding in ruil voor een betere recensie voor het restaurant
Advertisement

Influencer worden is tegenwoordig de droom van veel jonge mensen; werken met sociale media en leven zonder schema's die worden gedicteerd door de wekker of kaarten die moeten worden gestempeld, is in feite voor iedereen een aantrekkelijk alternatief, maar zoals elke zichzelf respecterende baan heeft ook die van de influencer zijn plichten en negatieve implicaties. Omdat het in wezen een baan met een imago is, is het in feite belangrijk om altijd consistent te zijn met het personage dat we hebben gekozen om te interpreteren en is het essentieel om altijd beleefd en respectvol te zijn voor de regels van het burgerleven.

Het komt echter voor dat je je laat meeslepen en overdreven gunsten gaat verwachten in ruil voor je beoordelingen; dit is het geval van deze amateur-influencer, wier verhaal we je vertellen.

via NewzAcid

Advertisement

Tilly Jane's is een eersteklas sportbar in Hood River, in Oregon, die een zeer gedetailleerde driesterrenrecensie heeft gekregen van een influencer op sociale media. In het schrijven complimenteert de vrouw de uitstekende service en bekritiseert ze de geconsumeerde gerechten terwijl ze suggesties geeft om ze te verbeteren. Ook de sfeer van het restaurant wordt niet gespaard, gebrandmerkt als "meer een hardcore bar voor motorrijders, maar zonder zijn charme". Eigenaresse Laurel Virginia deelde in een post op haar Facebook-account de foto van de recensie naast die van de privé-berichten die de jonge vrouw stuurde, die een betere recensie bood voor een gratis maaltijd voor 4 personen (haar en haar gezin) en een vergoeding van 500 dollar.

Advertisement

Laurel, die in iets meer dan een jaar van management erin slaagde het fortuin van het restaurant te verhogen van een 2-sterrenbeoordeling naar een 3,9, weigerde zo'n ongelukkig voorstel te accepteren, ze liet een paar maanden voorbijgaan om te reageren op het bericht met een bedankje voor de ontvangen recensie en een beleefde maar vastberaden weigering om een ​​nieuwe te accepteren.

De vrouw besloot tot op de bodem te gaan in deze zaak en ontdekte dat de zelfbenoemde influencer een negatief oordeel had over tal van andere bedrijven in het gebied, waarvan sommige later een betere beoordeling hadden gekregen, waarschijnlijk omdat ze waren bezweken aan hetzelfde verzoek. "Dit is pech", merkte Laurel op.

Dit verhaal roept veel vragen op over de figuur van influencers, bewonderd en gewaardeerd door sommigen en tegengewerkt door anderen. In een kleine gemeenschap als Hood River, waar iedereen zo’n beetje vrienden of familie is, is het gemakkelijk om de woorden van een geldzoekende onbekende te negeren, maar in grote steden is het risico op schade voor je bedrijf erg groot.

Wat denk jij? Hoe zou jij gereageerd hebben op zo'n verzoek?

Advertisement