Ze leven van minder dan €80 per week, een rijke zakenman besluit hen te helpen door hen een baan aan te bieden

Janine image
door Janine

15 September 2022

Ze leven van minder dan €80 per week, een rijke zakenman besluit hen te helpen door hen een baan aan te bieden
Advertisement

Vaak word je gedwongen je dromen op te geven voor noodzakelijkere behoeften, zoals fulltime voor je gezin zorgen. Dit was het kruispunt waar Angel Blanco Lista voor stond, maar in plaats van zijn eigen bedrijf te beginnen, gaf hij er de voorkeur aan een bescheiden baan te vinden waarmee hij voor zijn dierbaren kon zorgen.

Angel en zijn vrouw, Santana, namen deel aan een televisieprogramma van Channel 5 (een grote Britse omroep) waarin ze tijdelijk hun huis moesten ruilen met dat van Harry Saunders, een rijke 24-jarige zakenman. Deze laatste heeft tal van eigendommen en runt een SEO bedrijf met een zeer hoge marktwaarde.

via Dailymail

Advertisement

In tegenstelling tot de jonge ondernemer, wonen Angel en zijn vrouw samen met hun twee kinderen (een van vier en een van twee jaar) in een heel klein huis met slechts één bed, dat ze alle vier delen. De man had een paar jaar eerder geprobeerd een digitaal marketingbureau op te richten, maar toen dat niet winstgevend genoeg was, besloot hij dit idee op te geven. Sindsdien werkt hij in een winkel in Leylands (Verenigd Koninkrijk), waarmee hij bijna 80 euro per week verdient.

Hoewel hij er af en toe over denkt om zijn bedrijf weer op te starten, is hij 's avonds te moe om zich eraan te kunnen wijden. Niet alleen hij, maar ook zijn vrouw moest offers brengen. Ze had namelijk een e-commerce site voor huidproducten gemaakt, een project dat vervolgens strandde. De twee legden aan de microfoons van het programma uit dat ze geen hulp, maar ondersteuning nodig hebben. Ze wisten echter niet dat de man die tegenover hen zat de juiste persoon zou zijn.

Advertisement
Channel 5/Facebook

Channel 5/Facebook

Harry, ontroerd door het verhaal van het paar, koos ervoor om over zijn jeugd te vertellen en onderstreepte dat hij niet altijd bevoorrecht was. Een zakenman geloofde in hem en gaf hem de middelen om zijn bedrijf te realiseren. Nu vindt hij dat het tijd is om iemand anders te helpen. Om deze reden stelde hij Angel voor om in zijn bedrijf te komen werken.

"Ik wil je de kans geven om je familie te helpen, ik zou graag willen dat je voor mij werkt". Niet tevreden, stelde de ondernemer ook voor om Santana's digitale activiteit te ondersteunen en beweerde dat hij altijd beschikbaar zou zijn om haar te helpen met elk probleem. Het echtpaar kon, na te hebben geluisterd naar de woorden van de man, hun emotie en het geluk voor dit gebaar van onverwachte vrijgevigheid niet bedwingen.

Angel en Santana hadden het grote geluk om Harry te ontmoeten.

Advertisement