"Ik wil geen oude mensen op mijn bruiloft, ze creëren problemen en zijn lastig: ben ik een slecht mens?"

Janine image
door Janine

18 September 2022

"Ik wil geen oude mensen op mijn bruiloft, ze creëren problemen en zijn lastig: ben ik een slecht mens?"
Advertisement

Iedereen is op zijn trouwdag vrij om elk detail van de gebeurtenis te kiezen dat betrekking heeft op een van de belangrijkste dagen in zijn leven: van het soort locatie waar je van droomt, tot de kleuren van de decoraties, tot het thema om te kiezen voor de receptie, het menu, de kleding die je wilt dragen, tot aan de gasten. Dit is misschien wel het meest delicate deel en het kan veel problemen veroorzaken. Als sommige paren er in feite voor kiezen om familieleden, vrienden en kennissen erbij te betrekken zonder iemand uit te sluiten, denken anderen er anders over: dat is het geval van deze bruid die op Reddit heeft uitgelegd dat ze geen oudere mensen wil uitnodigen voor haar bruiloft, en vroeg gebruikers of ze zich daarom een slecht mens zou moeten voelen.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw legde uit dat ze 30 jaar is en op het punt staat te trouwen met haar 31-jarige vriend, met wie ze elk detail voor de grote dag plant.

"We hebben allebei grote families, dus we proberen erachter te komen hoe we onze gastenlijst kunnen verzoenen met ons budget. Onze grootouders zijn allemaal in de 80 en niet in vorm, ze hebben verzorging en speciale aandacht nodig. Ik wil niet dat dit ons huwelijk verpest. Ik wil niet dat ze een bron van afleiding zijn en ik heb het gevoel dat als ze aanwezig zijn, de gasten meer aandacht aan hen zullen besteden dan aan ons."

De bezorgdheid van de toekomstige bruid is daarom dat de vier ouderen problemen kunnen veroorzaken, waardoor de gebeurtenis wordt verpest en vooral ruimte wordt ingenomen van de twee grote hoofdrolspelers: man en vrouw. Om deze reden koos het bruidspaar er in onderling overleg voor om hun grootouders uit te sluiten van de gastenlijst, maar daar bleef het niet bij: de regel werd uitgebreid tot de hele leeftijdsgroep die door hen als "oud" werd beschouwd, om hun bedoeling te verduidelijken.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Mijn vriend en ik hebben besloten dat we niemand ouder dan 70 jaar op onze bruiloft willen hebben en we stellen een algemene regel op, zodat het juister is voor iedereen. Ik denk dat ze zich zouden vervelen en zich thuis meer op hun gemak zullen voelen, en het is een kans voor hun verzorgers om uit te gaan, te ontspannen en plezier te hebben."

De partner was het eens met het idee van zijn toekomstige vrouw, maar de rest van de familie was onaangenaam verrast door deze keuze. De auteur van de post, na te hebben geluisterd naar de tegengestelde meningen van de familieleden, vroeg de community dan ook om wat zij er van vinden, zich afvragend of ze zich "een slecht persoon" moest voelen.

Wat is jouw mening?

Advertisement