Een doe-het-zelf fotovoltaïsche installatie maken is mogelijk: het kost minder dan €3000 en de voordelen zijn legio

Janine image
door Janine

03 Oktober 2022

Een doe-het-zelf fotovoltaïsche installatie maken is mogelijk: het kost minder dan €3000 en de voordelen zijn legio
Advertisement

Een van de meest besproken onderwerpen is die van hernieuwbare energie, een van de belangrijkste bronnen is de zon, die de aarde al millennia met haar licht uitstraalt. Daarom is er veel aandacht besteed aan fotovoltaïsche energie. Het plaatsen van zonnepanelen helpt om veel te besparen, maar heeft aan de andere kant zeer hoge prijzen, die liggen tussen de 9.000 en 15.000 euro. Desondanks, als je een expert bent in doe-het-zelf, kun je vanuit het oogpunt van onkosten goedkopere oplossingen vinden.

In feite heeft deze man een manier gevonden om een ​​kleine "zonne-energiecentrale" te bouwen, door veel minder te betalen dan de oorspronkelijke prijs, laten we eens kijken hoe hij het deed.

via Neozone

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Audren Van Zalk is een Fransman met uitstekende kennis van elektriciteit en de energiesector. Om deze reden heeft hij besloten zich in te zetten en een oplossing te zoeken voor de hoge kosten van fotovoltaïsche systemen. In korte tijd vond hij na wat onderzoek een manier om zelf zonnepanelen te maken. In slechts twee weekenden slaagde hij erin zijn eigen kleine centrale te creëren. Allereerst was het noodzakelijk om de technische normen te kennen, maar vooral om te begrijpen welke de beste materialen waren, zodat alles in veiligheid kon worden gemaakt. Pas na deze inzichten kon hij zijn onderneming starten.

In het eerste weekend werkte hij aan de realisatie van de houten constructie die alles moest ondersteunen. Nadat hij deze behuizing had gemaakt, hoefde hij alleen nog maar de panelen te installeren, waar hij het tweede weekend mee bezig was.

Uiteindelijk slaagde hij erin om in vier dagen tijd een structuur met 8 panelen te creëren voor minder dan 3.000 euro. Audren berekende dat als een professional het hele systeem had geïnstalleerd, hij een veel hoger bedrag zou hebben uitgegeven. Dankzij zijn idee kan hij gedurende het jaar 50% van het jaarverbruik dekken.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De voordelen die deze installatie Audren zal brengen, stoppen hier niet. De man heeft namelijk geschat dat ongebruikte energie kan worden opgeslagen in batterijen, om te worden gebruikt om de elektrische auto van stroom te voorzien.

Audren heeft een geweldige manier gevonden om te besparen met zijn doe-het-zelfsysteem. Kan het volgens jou werken of is het nodig om een ​​beroep te doen op professionals?

Advertisement