x
Professor bedenkt geniaal systeem om…
“Een loopstoeltje is te duur”: deze ingenieuze vader besluit er zelf een te maken voor zijn kleine meisje Zijn vriendin realiseert zich dat haar paspoort is verlopen als ze op het vliegveld zijn, hij vertrekt alleen

Professor bedenkt geniaal systeem om erachter te komen wie van zijn studenten smartphones gebruiken tijdens examens

17 September 2022 • Door Janine
20.454
Advertisement

Een van de meest kritieke momenten tijdens de studieperiode is ongetwijfeld die van examens en toetsen: wie heeft niet minstens één keer geprobeerd om bij zijn klasgenoot te spieken of naar de aantekeningen te kijken of briefjes die waren geschreven voordat hij de klas binnenkwam en goed verborgen in zijn zak zat? De tijden zijn veranderd en tegenwoordig zijn stukjes papier niet langer de bondgenoten van degenen die niet hebben gestudeerd, vervangen door de meest technologische en alwetende smartphones. De docenten, die zich dit terdege bewust zijn, hebben de taak om het raadplegen van de mobiele telefoon te voorkomen en ervoor te zorgen dat de leerlingen de les echt hebben geleerd: een van hen heeft een briljant systeem bedacht om de bluf te identificeren en erachter te komen wie zijn tijd achter de boeken heeft doorgebracht en wie niet.

via: Mirror

Een universiteitsprofessor verloor zijn geduld nadat zijn studenten hun mobiele telefoons bleven gebruiken om de juiste antwoorden te vinden tijdens zijn examens, dus besloot hij een manier te bedenken om ze op heterdaad te betrappen. De jongeren van hun kant dachten ongestoord te kunnen spieken omdat de docent een bepaalde leeftijd heeft en bijgevolg volgens hen niet bekend is met technologische apparaten. Een overtuiging waardoor ze onderschatten wat er had kunnen gebeuren. Eén van hen vertelde het op Reddit, een student Engineering die worstelde met het eindexamen van de cursus.

De jongeman legde uit dat een deel van de aanwezigen tijdens de test afwezig was om naar het toilet te gaan, waardoor ze de klas langer dan normaal hadden verlaten. De andere jongeren begrepen wat de echte reden was: op zoek naar de juiste antwoorden op de smartphone. Ze vonden het niet leuk, want het was geen eerlijke actie jegens hen, maar ze gingen door met het uitvoeren van de toets.

De gebruiker benadrukte echter dat er in de test een vraag was die niets met de studie te maken had en die daarom tijdens de lessen niet door de professor was onderwezen. De vraag in kwestie was verdeeld in twee delen, A en B. Het eerste was vrij eenvoudig en gemakkelijk op te lossen, maar het tweede was praktisch onmogelijk op te lossen. Dus de studenten die in de klas bleven, lieten het leeg, omdat de score slechts 5 van de 100 punten was.

De reden voor de aanwezigheid van deel B werd door de docent pas onthuld nadat hij de examens had gecorrigeerd, via een e-mail die naar alle kandidaten werd gestuurd: het kunnen identificeren wie zijn toevlucht had genomen tot Google om de onverwachte vraag te beantwoorden. Een echte valstrik die de 14 "schuldige" jongeren zich niet konden voorstellen.

Advertisement

"Hij maakte met opzet deel B onmogelijk op te lossen, en ongeveer een maand voor het examen vroeg hij een onderwijsassistent om de vraag online te stellen. Hij maakte toen zijn account aan en beantwoordde de vraag met een oplossing die op het eerste gezicht correct zou kunnen lijken, maar in werkelijkheid onjuist is en het is zeer onwaarschijnlijk dat iedereen zelfstandig dezelfde verkeerde redenering had kunnen doen."

Wat was het gevolg voor degenen die op hun smartphone hadden gekeken? Een 0 voor de eindscore en een waarschuwing voor het niet nakomen van de door hen ondertekende academische erebelofte. De jongeren die in de klas waren gebleven en de vraag blanco hadden gelaten, behaalden de maximale score voor die vraag, oftewel 5.

Echt een geniaal plan dat van de professor, nietwaar?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt