Ze koopt een tas in een liefdadigheidswinkel voor £7, ze vindt er 300 in in contanten

Janine image
door Janine

27 September 2022

Ze koopt een tas in een liefdadigheidswinkel voor £7, ze vindt er 300 in in contanten
Advertisement

In veel steden of kleine dorpjes wordt het weekend een feestelijk moment voor iedereen, omdat er markten worden opgezet waar je vintage of verzamelobjecten kunt kopen. Er zijn ook vaste markten die dagelijks mensen verwelkomen die op zoek zijn naar zeldzame producten of hopen op een geweldige deal. Soms zijn er liefdadigheidsmarkten waar iedereen een persoonlijk erfstuk meebrengt, dat vervolgens wordt verkocht en het verkregen geld wordt geschonken aan organisaties die anderen helpen.

Precies bij een kraampje op zo’n markt begint het verhaal dat deze vrouw wilde vertellen op haar Tik Tok-profiel. In de clip wilde ze niet alleen laten zien wat ze had gevonden terwijl ze over een vintage markt liep, maar ook aan iedereen het geluk beschrijven dat ze had.

via Marthainfused/TikTok

Advertisement
Marthainfused/TikTok

Marthainfused/TikTok

Martha houdt ervan om op markten naar bepaalde voorwerpen te zoeken, ze zou er uren kunnen doorbrengen. Toen ze langs de kraampjes liep, viel haar oog op een tas, die haar aandacht volledig trok, benaderde het, observeerde het en zag dat de prijs 6,99 pond (bijna 8 euro) was. Op dat moment dacht ze dat het een echt koopje was, dus aarzelde ze niet en kocht het.

De tas, hoewel hij er heel goed uitzag, moest nog worden schoongemaakt. Zodra ze thuiskwam, begon Martha alle vlekken te verwijderen, totdat ze verder ging met het schoonmaken van de binnenkant.

Advertisement
Marthainfused/TikTok

Marthainfused/TikTok

Aan de onderkant van de tas zaten vlekken, daarom probeerde de vrouw hem op alle mogelijke manieren schoon te maken, maar net op dat moment ontdekte ze dat er iets in verstopt zat. Door de basis een beetje te ontrafelen, vond ze een envelop met iets erop geschreven. Op dat moment was het gevoel van nieuwsgierigheid het sterkst en kon ze niet anders dan de envelop openen.

In de envelop zat £300. Nadat ze het geld eruit had gehaald, begon de vrouw te lezen wat er op het papier stond waarin ze waren gewikkeld.

Marthainfused/TikTok

Marthainfused/TikTok

De oude eigenaresse van de tas had ervoor gekozen om al het geld in haar bezittingen te verbergen, die haar kinderen hadden moeten erven. "Ik heb ervoor gekozen om deze tas cadeau te doen omdat mijn kinderen hem niet willen, met dit geld kun jij een nieuwe tas voor jezelf kopen", staat er op het briefje. Het verhaal heeft veel gebruikers ertoe aangezet om op een ironische manier te reageren: “ik moet vaker producten op rommelmarkten kopen".

Martha heeft veel geluk gehad, is jou ooit zoiets overkomen?

Advertisement