Haar vriend vraagt ​​haar om de rekening te betalen: ze gaat naar het toilet en sluipt dan weg zonder gezien te worden

Janine image
door Janine

01 Oktober 2022

Haar vriend vraagt ​​haar om de rekening te betalen: ze gaat naar het toilet en sluipt dan weg zonder gezien te worden
Advertisement

Als je naar het restaurant gaat, komt de rekening altijd, onverbiddelijk maar ook terecht, als de maaltijd is genuttigd. Op dit moment moet je beslissen hoe je wilt betalen. Velen kiezen ervoor om het bedrag gelijk te verdelen op basis van het aantal mensen aan tafel, ongeacht wat iedereen heeft besteld, terwijl anderen er de voorkeur aan geven alleen te betalen wat ze hebben gegeten. Andere keren gebeurt het echter dat slechts één voor iedereen betaalt.

Het laatste geval, hoewel het minder vaak voorkomt, is wat dit meisje overkwam, dat werd gedwongen te betalen voor haar vriend en zijn vrienden, jammer dat ze dat niet wilde doen.

via Throwaway795571/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het meisje in kwestie wilde haar verhaal op Reddit vertellen, met de vraag of haar gedrag overdreven was, maar ze was de houding van haar vriend zat en wilde hem een ​​lesje leren.

De twee zijn sinds kort een stel en hebben besloten de financiën niet te delen. Tijdens deze periode ontving het meisje echter een salarisverhoging, waardoor ze 30% meer verdiende dan haar partner. Deze laatste is hier jaloers op en elke keer als ze uit eten gaan vraagt ​​hij haar om voor allebei te betalen, en heel vaak ook voor zijn vrienden.

“Elke keer wanneer dit gebeurt, zeg ik nee tegen hem, want waarom zou ik? En hij antwoordt, om die 30%, daarom. Hij doet alsof mijn loonsverhoging oneerlijk was of ik het niet verdiende. Verscheidene keren drong hij er bij mij op aan zijn maaltijden en die van zijn vrienden te betalen, en vroeg het me waar iedereen bij was. Ik ben te vriendelijk om nee te zeggen."

Elke keer dat de twee naar een restaurant gaan, wordt dit script herhaald, totdat het meisje een manier heeft gevonden om niet voor iedereen te betalen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het stel gaat uit eten met een paar vrienden van haar vriend. Het meisje maakt meteen duidelijk dat ze niet voor iedereen zal betalen. De jongen stelt haar gerust door haar te zeggen dat ze zich geen zorgen hoeft te maken en dat hij ervoor zal zorgen, maar halverwege de maaltijd komt hij naar haar toe en vertelt haar zachtjes dat ze voor de hele tafel zal moeten betalen. Ze probeerde tegen deze beslissing in te gaan, maar hij antwoordde. "Je hebt genoeg geld om voor ieders eten te betalen, 30% weet je nog?"

Op dat moment kwam de vrouw met een plan en voerde dat meteen uit. "Ik wachtte op de rekening, betaalde de mijne en ging naar het toilet. Toen sloop ik naar buiten, stapte in mijn auto en ging naar huis." Op dat moment begon haar vriend haar te bellen en te sms'en. Ze legde uit dat ze zijn gedrag niet leuk vond en reageerde niet meer.

Wat vind jij hiervan?

Advertisement