Deze man was slechts 2 minuten de rijkste ter wereld, met 92 biljard dollar

Janine image
door Janine

04 Oktober 2022

Deze man was slechts 2 minuten de rijkste ter wereld, met 92 biljard dollar
Advertisement

Een van de meest voorkomende dromen onder mensen is om rijk te worden. Velen hopen de loterij te winnen en denken na over wat ze met dat enorme bedrag zouden kunnen doen. Iedereen weet dat dit waarschijnlijk nooit zal gebeuren, maar fantaseren kost niets. Natuurlijk brengt geld geen geluk, maar het stelt je in staat om toe te geven aan wat bevliegingen. Het zou je bovendien in staat kunnen stellen onvoorwaardelijk geliefden en minderbedeelden te helpen. Deze man had niet eens tijd om luchtkastelen te bouwen, die vielen namelijk meteen in elkaar.

Het lot haalt vaak ongelooflijke grappen uit. Deze man was namelijk voor een zeer korte tijd (2 minuten) de rijkste man ter wereld. Hoe kon dit gebeuren? Laten we eens kijken.

via Independent

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

In die twee minuten had Chris Reynolds niet eens tijd om te beseffen wat er was gebeurd, hij kon niet fantaseren over wat te doen met een zeer hoog bedrag dat hij op de rekening had staan. Een paar seconden was hij de rijkste man ter wereld. Toen hij zijn bankrekening opende, realiseerde hij zich dat het beschikbare geld extreem hoger was dan hij zich herinnerde. Plots was zijn saldo buitensporig gegroeid tot $92.233.720.368.547.800. Maar wat is er precies gebeurd?

Advertisement

Alles duurde maar een paar ogenblikken, het kostte wat tijd om te realiseren wat er was gebeurd. Het ene moment ben je de rijkste ter wereld, het andere moment ben je weer een gewoon persoon geworden, een van de velen. Het online geldtransfer bedrijf PayPal maakte een flagrante fout en zette dit exorbitante bedrag op zijn rekening. Het duurde niet lang voordat het bedrijf zich realiseerde dat er een fout was gemaakt en het onmiddellijk corrigeerde. Raynolds overschaduwde gedurende 2 minuten de rijkdom van de Mexicaanse tycoon Carlos Slim, die in totaal $67 miljard bedraagt.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het bedrijf koos er vervolgens voor om op een bepaalde manier excuses aan te bieden aan de betrokkene. PayPal heeft namelijk aangeboden een grote som geld over te maken naar een liefdadigheidsinstelling naar keuze van Reynolds. Bovendien zei het management van het bedrijf: "We denken dat het inspirerend is dat hij heeft besloten dit evenement te gebruiken om te doneren aan een doel waarin hij gelooft."

Wat zou jij hebben gedaan als je plotseling zo'n bedrag op je bankrekening zou zien staan?

Advertisement