Flat-earthers organiseren een expeditie naar Antarctica om de rand van de wereld te bestuderen en hun theorie te bewijzen

Janine image
door Janine

08 Oktober 2022

Flat-earthers organiseren een expeditie naar Antarctica om de rand van de wereld te bestuderen en hun theorie te bewijzen
Advertisement

Eeuwenlang heeft de mens gedebatteerd over tal van onderwerpen, waaronder de vorm van de aarde. De eersten die dit onderwerp bespraken waren de Grieken. Thales van Milete geloofde dat de aarde een platte schijf was die op het water dreef, Anaximander associeerde onze wereld met een cilinder, zwevend in de ruimte. Pythagoras daarentegen had vastgesteld dat de maan een bol was en dat daarom hoogstwaarschijnlijk ook de aarde dezelfde vorm zou kunnen hebben.

De technologische ontwikkeling lijkt Pythagoras gelijk te hebben gegeven, ook al is er een groep individuen die gelooft dat dit niet het geval is, maar dat onze planeet plat is. Precies om deze reden besloten ze een expeditie naar Antarctica te starten om te bestuderen wat volgens hen de uiterste rand van de wereld zou moeten zijn.

via Forbes

Advertisement
Ilya Grigorik/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Ilya Grigorik/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Antarctica vertegenwoordigt een reële interesse voor flat-earthers, want zoals een van hun belangrijkste exponenten Robbie Davidson uitlegt, als je de wereldbol neemt en hem verplettert, zou de zuidpool de hele aarde omcirkelen. Het is alsof het een liggende muur is die zijn grens afbakent. Precies om deze reden wil een groep ontdekkingsreizigers op pad om erachter te komen of hun hypothesen waar zijn of niet.

Het doel van dit avontuur is om de ijsmuur te omzeilen, als de hypothesen correct zijn, zullen ze de hele aarde omcirkelen, waarmee ze aantonen dat de zuidpool de uiterste randen van onze planeet vormt. De Flat Earth Society zou deze ijsmuur, 150 meter dik, graag beter zien omdat ze denken dat hij daar is geplaatst om te voorkomen dat ontdekkingsreizigers verder gaan.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het grootste probleem wordt echter gevormd door enkele regels die het niet toestaan ​​om de Zuidpool te naderen. Het Antarctisch Verdrag van 1961 ontkent elke claim van territoriale soevereiniteit op Antarctica. Het lijkt een moeilijke beperking om te omzeilen, hoewel er enkele details zijn die je in staat zouden kunnen stellen om het obstakel te overwinnen. Het verdrag staat inderdaad vrijheid van wetenschappelijk onderzoek toe. Nu is het alleen nog aan flat-earthers om te bewijzen dat hun reis waarde heeft van wetenschappelijk onderzoek.

Antarctica is namelijk talloze keren verkend. Ondanks de getuigenissen van deze avonturiers en NASA-beelden, willen de flat-earthers dit deel van de wereld met hun eigen ogen observeren en bestuderen om te begrijpen of de aarde echt plat is zoals ze denken.

Wat denk jij ervan?

Advertisement