Deze lerares krijgt op sociale media kritiek vanwege haar kleding op school: “Het is ongepast”

Janine image
door Janine

30 Oktober 2022

Deze lerares krijgt op sociale media kritiek vanwege haar kleding op school: “Het is ongepast”
Advertisement

Te vaak hebben mensen de neiging om anderen te beoordelen voordat ze ze zelfs maar kennen. Meestal gebeurt het vooral om te denken dat je het beroep van een persoon begrijpt, alleen op basis van de kleding die hij draagt. Deze poging om individuen te classificeren op basis van uiterlijk alleen doet niets anders dan mensen classificeren en ieders vrijheid van meningsuiting beperken, want kleding is niets meer dan een duidelijke uiting van het karakter.

Dit meisje heeft ervoor gekozen om op haar sociale netwerken de verschillende looks te publiceren waarmee ze elke dag naar haar werk gaat, maar is bekritiseerd door verschillende gebruikers, die vinden dat het niet de juiste outfit is voor haar beroep.

via victoriaren97/TikTok

Advertisement
victoriaren97/TikTok

victoriaren97/TikTok

Victoria is een 25-jarige vrouw en is docente biologie op de middelbare school. Een andere grote passie van haar, naast lesgeven, is kleding, zozeer zelfs dat ze elke dag op haar profiel op Tik Tok (haar nickname is victoriaren97) de outfit publiceert waarmee ze naar school gaat.

Haar look heeft echter veel gebruikers ertoe aangezet om commentaar te geven. Velen hadden kritiek op haar keuze om zo gekleed naar het werk te gaan, terwijl vele anderen haar aanmoedigden. Ze heeft er zelf voor gekozen om in te grijpen in de tirade en benadrukt dat de school haar nooit heeft verhinderd om te dragen wat ze het liefste wil, het is een instelling met een "zeer ontspannen dresscode".

De meest kritische gebruikers kwamen tussenbeide en zeiden: "hoe kun je letterlijk een overhemd zonder broek dragen op je werk? Ik hou van jurken, maar ze zijn te kort", "je outfits zijn ongepast" of, nogmaals, "mensen beoordelen de lengte van de rokken, de jouwe zijn veel te kort".

Advertisement
victoriaren97/TikTok

victoriaren97/TikTok

Er zijn ook mensen die haar complimenteren met haar garderobe. Anderen hebben echter geprobeerd uit te leggen dat er geen juiste of verkeerde manier is om naar het werk te gaan, dat het het belangrijkste is om respect te hebben voor de rol die iemand heeft en dat als ze zich zo goed gekleed voelt, het juist is dat ze draagt wat ze het leukst vindt. Daarnaast kwam Victoria ook tussenbeide door te zeggen dat ze situaties weet te onderscheiden en perfect begrijpt wanneer ze een bepaalde jurk kan dragen, in plaats van een andere.

Is er een verplichte outfit om docent te zijn, of vind je dat je kunt dragen wat je wilt?

Advertisement