Hij vergeet het antwoord op de beveiligingsvraag: hij heeft geen toegang meer tot zijn bitcoin-account van $1,8 miljoen

Janine

03 November 2022

Hij vergeet het antwoord op de beveiligingsvraag: hij heeft geen toegang meer tot zijn bitcoin-account van $1,8 miljoen
Advertisement

Computers en smartphones zijn de "zwarte doos" van ieder van ons geworden, ze bevatten onze herinneringen en de beelden van ons leven. Mocht het ooit voorkomen dat je geen toegang meer krijgt tot deze apparaten, dan is het alsof je je identiteit verliest.

Pc's bevatten gegevens en privé-informatie van eenieder van ons, daarom worden wachtwoorden of beveiligingsvragen ingevoerd om ze te beschermen. Het belangrijkste is om ze te onthouden door ze ergens op te schrijven of door ze uit het hoofd te leren.

Deze man had er goed aan gedaan zijn wachtwoorden op papier te zetten, want nu moet hij een alternatieve manier vinden om het geld terug op zijn rekening te krijgen.

via Wionews

Advertisement

conspiracycubed/TikTok

Deze man, bekend onder het pseudoniem Conspiracycubed op TikTok, heeft ervoor gekozen om zijn ongelukkige verhaal op sociale media te vertellen, over hoe hij een enorme hoeveelheid geld in een online portemonnee zou hebben, maar er niet bij kan omdat hij het antwoord niet weet op de beveiligingsvraag, oftewel wat de naam is van zijn beste vriend op dat moment (toen hij zijn account aanmaakte).

Het verhaal is veel complexer en ingewikkelder dan dat. Conspiracycubed had de informatie om toegang te krijgen tot de online portemonnee, die zijn bitcoin-geld bevat, opgeslagen in zijn e-mailaccount. Het zou genoeg zijn om zijn inbox in te gaan om ze op te halen, jammer helaas dat het niet zo eenvoudig is. Net toen hij zijn wachtwoord invoerde, begon de ellende. Iemand heeft geprobeerd toegang te krijgen tot zijn account, dus nu, om te bewijzen dat hij toegang wil, moet hij zich laten “herkennen”.

Ten eerste moet hij in staat zijn om de beveiligingsvraag te beantwoorden waarin wordt gevraagd hoe zijn beste vriend heette. Maar omdat hij het account vele jaren geleden heeft aangemaakt, weet hij niet meer welke naam hij heeft ingevoerd. Een alternatief zou zijn om de gegevens in te voeren die hem op het telefoonnummer zouden worden verzonden. Jammer dat hij in de loop der jaren van sim is veranderd en dat nummer niet meer heeft.

Pexels - Not the actual photo

"Het begon allemaal voor de lol. Ik heb een paar dollar geïnvesteerd in bitcoins en ze zijn onevenredig in waarde gestegen, maar nu kan ik mijn geld niet terugkrijgen omdat ik de naam van mijn beste vriend van toen ik klein was niet meer weet".

De video is niet alleen bedoeld om zijn verhaal bekend te maken, maar ook om te vragen of iemand een oplossing had.

Hoe zou jij deze situatie hebben opgelost?

Advertisement