Twee kinderen vinden een vreemde steen en geven die aan hun grootvader: het was een niet-ontplofte granaat

Janine image
door Janine

28 Oktober 2022

Twee kinderen vinden een vreemde steen en geven die aan hun grootvader: het was een niet-ontplofte granaat
Advertisement

Als kind breng je veel tijd door met spelen in de tuin of in de parken van de stad. Verbeelding is het krachtigste hulpmiddel dat je hebt, daardoor kun je prachtige verhalen creëren en doen alsof je op fantastische manieren leeft. Een van de grappigste spelletjes die je speelt, is doen alsof je een ontdekkingsreiziger bent. Heel vaak hopen de kleintjes een geheime doorgang, verborgen straten of een object met ongewone kenmerken te vinden om een ​​eigen verhaal tot leven te kunnen brengen.

Dit is waarschijnlijk wat er gebeurde met deze twee broertjes die tijdens het spelen op het strand een steen met een bijzondere vorm vonden. Op dat moment konden ze hun nieuwsgierigheid niet weerstaan en pakten het op om het aan hun opa te geven. Maar het was een bom.

via Il Messaggero

Deze twee broertjes, zes en zeven jaar oud, brengen veel middagen door met spelen op het strand, dat voor het huis van hun grootouders ligt. Op een dag, terwijl ze daar waren, werd hun aandacht getrokken door een heel bijzonder object. Ze verspilden geen tijd en bekeken het om beter te begrijpen wat het was. Ze twijfelden niet en identificeerden het meteen als een vreemde steen. De vorm was namelijk zo ongewoon dat ze het wilden oppakken om het aan hun opa te geven.

Toen de twee kinderen het huis binnenkwamen, renden ze naar hun grootvader en staken hun hand uit om hem die prachtige steen te geven die ze hadden gevonden. De man begreep meteen dat het een niet-ontplofte granaat was. Om deze reden nam hij met grote kalmte en uiterste aandacht de bom, ging naar de tuin, legde hem op de grond en belde toen de politie. Het belangrijkste was om de kleintjes niet te laten begrijpen wat er gebeurde, om ze niet bang te maken. Het was noodzakelijk om een ​​rustige atmosfeer te behouden.

Advertisement

Zodra de politie en de vrijwilligers van de Civiele Bescherming bij het huis van de man aankwamen, bevestigden ze zijn eerste indruk, het was inderdaad een niet-ontplofte granaat. Het gebied werd onmiddellijk beveiligd, ze legden zandzakken om de bom heen en maakten hem vervolgens onschadelijk. De operatie duurde 40 minuten.

Opa had het vermogen om kalm te blijven en alles liep goed af. Had jij hetzelfde weten te doen?

Advertisement