Dit meisje droomt ervan om elektricien te worden: ze is vastbesloten om alle stereotypen te overwinnen

Janine image
door Janine

27 Maart 2023

Dit meisje droomt ervan om elektricien te worden: ze is vastbesloten om alle stereotypen te overwinnen
Advertisement

Vandaag de dag worden meisjes en jongens aangemoedigd om te dromen van wat ze het liefst willen en om steeds vaker beroepen te kiezen die tot voor kort uitsluitend als mannelijke voorrechten werden beschouwd. Er zijn veel vrouwen uit wie we inspiratie kunnen putten: denk aan George Eliot, schrijfster die gedwongen werd te publiceren onder een mannelijk pseudoniem, Marie Curie, groot natuurkundige en Nobelprijswinnaar voor scheikunde, Rita Levi Montalcini, medisch onderzoeker en Nobelprijswinnaar voor geneeskunde, of naar Amelia Earheart, de eerste vrouwelijke vliegenier.

De lijst zou eindeloos kunnen doorgaan, verrijkt met advocaten, architecten, ingenieurs, piloten, artsen, onderzoekers die allemaal verenigd zijn door een gemeenschappelijke noemer: vrouw zijn. En dit was precies de reden waarom ze zoveel obstakels tegenkwamen. Zoals het meisje waarover we je hieronder vertellen.

via Insider

Advertisement

Isabell McGuire is een 17-jarige uit Manchester, Engeland, die veel TikTok-weergaven en interacties heeft gekregen voor het delen van haar ongebruikelijke droom, helaas niet altijd positief. Het meisje studeert namelijk om elektricien te worden en veel gebruikers, maar ook veel mensen in haar dagelijks leven, hebben haar capaciteiten in twijfel getrokken omdat ze een vrouw is.

Ondanks talrijke moeilijkheden blijft de jonge vrouw haar droom najagen en deze delen op sociale netwerken om andere vrouwen te inspireren. "Er zijn vrouwen die geen man thuis willen of anderen die om religieuze redenen geen man thuis kunnen hebben. Ik wil ervoor zorgen dat vrouwen zich op hun gemak voelen in hun eigen huis en hen helpen met al het werk van een elektricien", zegt Isabell, die momenteel studeert aan een technische school waar ze het enige meisje in haar klas is. Ze zegt ook dat ze vaak uitstekende cijfers haalt voor examens en op het werk, wat de ergernis veroorzaakt van haar mannelijke klasgenoten, die haar ervan beschuldigen het cijfer niet te verdienen.

Advertisement

De jonge vrouw liet zich op haar beurt inspireren door haar vader, een elektricien die haar vertelde over zijn werk en vertelde dat er weinig vrouwen in de sector zijn. Daarom zag Isabell de kans en greep deze. De jonge vrouw heeft echter vaak minachtende opmerkingen ontvangen, zowel op sociale media als in het echte leven, omdat een knap meisje als zij geen vaardigheden zou kunnen hebben in die baan. "Ik reageer niet op die opmerkingen. Ze denken dat het niet op zijn plaats is voor een vrouw om een ​​baan te hebben die als mannelijk wordt beschouwd en meestal denken ze dat vanwege mijn uiterlijk," zei ze, en voegde eraan toe: "Alleen omdat ik voor mezelf zorg en dat ik er goed uitzie, betekent niet dat ik het werk niet kan doen".

De jonge vrouw geeft toe dat ze aanvankelijk geïrriteerd was door de opmerkingen, tot op het punt dat ze eraan begon te twijfelen. Maar de uitstekende resultaten en steun van haar vader en vele fans die door haar voorbeeld werden geïnspireerd, hielpen haar om door te gaan.

Echt een vrouw om inspiratie uit te halen, vind je ook niet?

Advertisement