"Mijn vriend komt uit een rijke familie, ik niet: ik zal de verschillen tussen ons uitleggen"

Janine image
door Janine

10 December 2022

"Mijn vriend komt uit een rijke familie, ik niet: ik zal de verschillen tussen ons uitleggen"
Advertisement

Is anders zijn, binnen een stel, een obstakel of een positieve factor? Bevorderen verschillen elkaars voltooiing of ondermijnen ze juist de harmonie? Waarschijnlijk zijn er, zoals met alle dingen, voor- en nadelen, het belangrijkste is om je op het eerste te kunnen concentreren en aan het laatste te kunnen werken, als de gevoelens echt, sterk en oprecht zijn. Een jonge vrouw legde via haar TikTok-kanaal de verschillende dingen uit die haar en haar vriend binnen het samenwonen onderscheiden, en specificeerde hun respectievelijke afkomst, die ook verschillend is: hij komt uit een rijke familie, terwijl zij uit een zeer bescheiden familie komt.

via Indipendent

Advertisement
cuddleswpuddles/TikTok

cuddleswpuddles/TikTok

Michaela en haar vriend Alex zijn een solide en gelukkig stel, maar toen ze besloten om samen te gaan wonen, ontdekten ze enkele duidelijke en flagrante verschillen tussen hen. Het gaat niet om verschillen in karakter en meningen, maar om gewoonten, voedselbehoeften en manieren om het huishouden te beheren: hij komt uit een rijke familie, en zij heeft zich altijd moeten aanpassen, heeft nooit kunnen rekenen op een gunstige economische situatie. De twee spraken op TikTok over de verschillen die tussen hen ontstonden, uiteraard op een volkomen ironische en grappige manier: in feite hadden deze geen enkele invloed op hun liefde. Welke zijn het?

Alex heeft onthuld dat zijn vriendin alles bewaart van de restaurants waar ze afhaalmaaltijden bestellen, wat resulteert in een lade vol met kortingsbonnen, tassen, enz. Hij erkent echter dat dit systeem in sommige gevallen nuttig en handig kan zijn. Dan is er nog het aspect van de boodschappen: vroeger vulde Alex zijn karretje uitsluitend met merkproducten. "Ik moest hem leren dat andere merken net zo goed zijn, op een paar uitzonderingen na", zei Michaela. Besparing en kwaliteit gaan soms hand in hand! Verder gooit ze nooit iets weg en recyclet ze alles wat ze kan, iets wat Alex helemaal niet gewend is.

Advertisement
cuddleswpuddles/TikTok

cuddleswpuddles/TikTok

Bovendien zijn de kostbaarheden die ze bezitten, zoals laptops, mobiele telefoons en auto's, in Michaela's geval gekocht met eigen spaargeld, terwijl Alex er niets voor hoefde te doen. En hoe zit het met huisdieren? De jonge man had alleen poedels, terwijl Michaela's jeugd gepaard ging met kruisingen die in het asiel werden geadopteerd. Dus sloten ze een compromis door een pitbull en een kruising te kiezen in een asiel in Atlanta.

Bovendien heeft Michaela de neiging om alle bonnetjes van gedane aankopen te bewaren, voor het geval er problemen of defecten zijn en een retourzending noodzakelijk wordt. Alex daarentegen heeft dit probleem niet: hij koopt gewoon een andere. De jonge vrouw heeft ook een scherp oog voor sparen, een aspect dat haar partner totaal mist: "Elke keer als ik een kamer verlaat en het licht aan laat, doet ze het uit. Ook als ik een minuut later weer naar die kamer ga."

cuddleswpuddles/TikTok

cuddleswpuddles/TikTok

En dan het eten: Alex, eenmaal vol, stopt met eten, terwijl zijn vriendin haar bord leeg eet, zich ervan bewust dat het zonde zou zijn en haar is altijd geleerd 'je staat pas op van tafel als je bord leeg is’. Tot slot, het huishouden: Michaela is altijd gewend geweest om haar huis zelf schoon te maken en heeft dit heel goed geleerd, terwijl Alex altijd een schoonmaakbedrijf heeft ingeschakeld om zijn appartement netjes te houden.

Ondanks alles is het paar heel hecht en hebben ze hun verschillen weten om te zetten door een echt team te worden. Wie zei dat twee verschillende partners niet samen kunnen zijn?

Advertisement