Ze gaat naar het gemeentehuis om haar identiteitskaart te vernieuwen en ontdekt dat ze al 13 jaar getrouwd is

Janine image
door Janine

07 December 2022

Ze gaat naar het gemeentehuis om haar identiteitskaart te vernieuwen en ontdekt dat ze al 13 jaar getrouwd is
Advertisement

Veel mensen dromen van jongs af aan van hun bruiloft, ze stellen zich elk detail voor, ze weten perfect in welke kerk de ceremonie zal plaatsvinden, wat de huwelijksmars zal zijn en waar de bruiloftslunch zal plaatsvinden, in sommige gevallen weten ze zelfs al wat de gerechten zullen zijn. Maar het leven zit vol verrassingen, je weet nooit wat er kan gebeuren, het onverwachte ligt altijd om de hoek. Alles kan plotseling gebeuren, misschien ben je op een dag zelfs getrouwd zonder het te weten.

Zoals deze vrouw overkwam, die bij puur toeval ontdekte dat ze al 13 jaar getrouwd was met een vreemde. Jammer echter dat ze zelf nooit naar haar bruiloft is geweest. Dit alles gebeurde toen ze naar het gemeentehuis ging om haar identiteitskaart te vernieuwen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via La Nouvelle Republique

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De hoofdpersoon van het verhaal is Barbara, een 50-jarige vrouw die in een klein Frans dorpje, Saint-Nazaire, woont. Het begon allemaal toen ze besloot naar het gemeentehuis te gaan om een ​​nieuwe identiteitskaart aan te vragen. Een paar maanden later had ze deze echter nog steeds niet ontvangen.

Dus dacht Barbara dat het het beste was om de ambtenaren te bellen en om opheldering te vragen. Op dat moment kreeg ze de vraag waardoor ze begon te twijfelen: "Wilt u ‘getrouwd’ als uw burgerlijke staat invullen?" De vrouw antwoordde op die vraag: "Ik ben nooit getrouwd geweest". De documenten getuigden echter van het tegendeel, volgens de papieren was ze namelijk zo'n 13 jaar eerder getrouwd met een onbekende, in het Franse dorpje Guérande.

De situatie waarin ze zich bevond is erg complex, de enige optie was om haar ‘echtgenoot’ te bellen en samen tot een oplossing te komen. Uiteindelijk slaagde ze erin contact met hem op te nemen, "maar hij leek verloren, hij begreep niet wat er aan de hand was. Hij kon het moeilijk geloven. De problematische gevolgen zouden echter niet voor hem zijn geweest, maar voor mij. Ik heb nog steeds mijn identiteitskaart niet ontvangen, gelukkig heb ik die niet nodig in mijn dorp omdat de ambtenaren mij allemaal kennen."

Er is waarschijnlijk een transcriptie fout opgetreden bij de registratie van het huwelijk.

Hoe denk jij dat deze situatie moet worden opgelost?

Advertisement