Model is het zat om mooi te zijn en besluit haar uiterlijk te verpesten

Janine image
door Janine

08 December 2022

Model is het zat om mooi te zijn en besluit haar uiterlijk te verpesten
Advertisement

Kun je 'lelijk' of minder aantrekkelijk willen zijn dan je bent? Hoewel veel mensen zouden betalen om er geweldig uit te zien, waarderen anderen blijkbaar niet het natuurlijke geluk dat ze hebben. Het wordt als vanzelfsprekend beschouwd en vastgesteld dat schoonheid het leven gemakkelijker maakt, te beginnen met het sentimentele aspect, maar er wordt zelden nagedacht over de negatieve kant van de medaille: een model legde uit wat de nadelen zijn van mooi zijn en wat ze deed om de dingen te veranderen of proberen jezelf minder aantrekkelijk te maken.

via Daily Mail

emilyadonnaa/TikTok

emilyadonnaa/TikTok

Emily Adonna is het zat om mooi te zijn. Hoewel haar uiterlijk de deuren van de mode voor haar opende, waardoor ze een carrière in deze sector kon beginnen, heeft de vrouw verschillende problemen ondervonden vanwege haar knappe uiterlijk. Adonna vertelde erover in een clip op haar TikTok-account, waarin ze uitlegde wat de nadelen zijn van mooi zijn en hoe ze besefte dat ze door haar lichaam te verbergen met wijde kleding en haar gezicht met een masker, totaal anders werd behandeld.

"Mooi zijn is zo moeilijk," zei Emily. "Ik heb nog nooit een baan gehad zonder ongewenste aandacht te krijgen. Ik ben zelden in sociale situaties geweest zonder aanhoudend het hof gemaakt te worden. Mensen accepteren meestal geen 'nee' als antwoord, omdat ze denken dat ik iets ben om te hebben. Ik ben de gebruiker van een mooi voorrecht. Ik ben het echt zat om mooi te zijn."

Advertisement
emilyadonnaa/TikTok

emilyadonnaa/TikTok

Na de uitbarsting zei het model dat ze besloot haar schoonheid aan te tasten door wat veranderingen aan haar gezicht en handen aan te brengen. "Ik heb gezichtspiercings en handtatoeages gedaan, die cultureel zijn bedacht om de schoonheid te verpesten. Mooi zijn is niet altijd een voorrecht. Ik ken veel mooie vrouwen die er problemen mee hebben gehad."

Velen hebben commentaar geleverd op haar woorden en verschillende meningen geuit: iemand heeft kritiek geuit op het feit dat ze klaagt over haar uiterlijk en dat ze alleen maar dankbaar zou moeten zijn, terwijl anderen haar moeilijkheid begrepen: “Ik sta aan jouw kant, meid. Een mooi voorrecht is een zegen maar ook een veroordeling."

Wat vind je van Emily's woorden? Zou heel knap zijn, zoals ze ongetwijfeld is, de bron kunnen zijn van onaangename situaties dat je minder aantrekkelijk wilt zijn?

Advertisement