Kroegbaas weigert Coca-Cola aan klant te schenken: “hier drinken we alleen maar bier”

Janine image
door Janine

03 Januari 2023

Kroegbaas weigert Coca-Cola aan klant te schenken: “hier drinken we alleen maar bier”
Advertisement

Eigenaren van restaurants die door talloze en uiteenlopende mensen worden bezocht, hebben waarschijnlijk allerlei situaties meegemaakt. Ze hebben met alle soorten klanten te maken gehad, van vriendelijk tot onbeleefd, maar in hun functie is het essentieel om altijd kalm te blijven en binnen de grenzen van hun mogelijkheden te proberen de gasten tevreden te stellen. Natuurlijk lijken verzoeken van gasten vaak absurd en moeilijk om aan te voldoen.

Om deze reden kan het in sommige gevallen gebeuren dat de eigenaar van de eetgelegenheid overdreven reageert. Net zoals in een Ierse pub, waar de uitbater weigerde een klant een glas Coca-Cola te schenken. Laten we proberen de reden voor deze weigering te begrijpen.

via Daily Star

Advertisement

Happy St. Patrick's Day to every body 🍀

Pubblicato da Bittles Bar su Martedì 17 marzo 2015

John Bittles is de eigenaar van de Bittles Bar, een beroemde pub in Belfast, in Ierland, vooral beroemd om het bier dat er wordt geschonken. Op een dag was een toerist moe van het bezoeken van de hele stad de pub binnengekomen om uit te rusten, op te warmen voor de kou en ondertussen een glas Coca-Cola te drinken. Jammer echter dat de uitbater van de Bittles niet dezelfde mening had, aangezien hij weigerde de klant te serveren waar hij om had gevraagd en antwoordde dat je daar alleen bier drinkt.

"Deze man kwam binnen en bestelde een Coca-Cola - probeerde John zichzelf te rechtvaardigen tijdens een interview -, we kunnen het ons niet veroorloven om producten te verkopen die geen bier zijn. We verkopen ongeveer 700 pinten Guinness per dag en we heb een paar tafels, dus als iemand aanschuift met een ander soort drankje, vind ik dat niet ideaal."

Advertisement

De eigenaar van het restaurant is niet nieuw in dit gedrag, zozeer zelfs dat hij al had besloten de verkoop van halve pinten bier te verbieden. "We zijn een kleine pub in de binnenstad en Guinness schenken is een kunst voor ons. We verkopen elke dag honderden pinten, er is geen ruimte voor halve pinten. Ik weet dat mensen het goed bedoelen, maar we hebben hier maar tien tafels en ik wil ze graag reserveren voor degenen die onze producten echt waarderen".

De houding van John is compromisloos, misschien is het gewoon een manier om de liefde voor zijn werk te verdedigen.

Was de reactie van de eigenaar overdreven? Hoe zou jij je hebben gedragen als je de klant was?

Advertisement