Hij woont in een vliegtuig in het bos: "Ik geef maar 370 dollar per maand uit en ik heb alles wat ik nodig heb"

Janine image
door Janine

20 Januari 2023

Hij woont in een vliegtuig in het bos: "Ik geef maar 370 dollar per maand uit en ik heb alles wat ik nodig heb"
Advertisement

Veel mensen besluiten gedurende hun bestaan hun leven radicaal te veranderen. Het komt vaak voor dat iemand de chaos van de stad beu wordt en van plaats wil veranderen, naar een rustige plek wil verhuizen waar rust het sleutelwoord is. Om deze verplaatsingen te bevorderen, is ook de constante stijging van de kosten van huizen, om deze reden hebben veel mensen naar alternatieve huisvesting gezocht. Sommigen zijn verhuisd naar campers, anderen hebben de voorkeur gegeven aan cruiseschepen.

Een echte voorloper van dit alles is echter Bruce Campbell die al meer dan 20 jaar in een vliegtuig in de bossen woont. Laten we zijn keuze in detail bekijken.

via Cnbc

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Bruce is al meer dan 20 jaar een gepensioneerde ingenieur en heeft gekozen voor een Boeing 727. Hoewel de afmetingen veel kleiner zijn dan die van een echt appartement, is het van alle gemakken voorzien. Het meest opwindende aspect is dat het vliegtuig midden in een bos staat. De jet heeft ook een unieke geschiedenis, ooit eigendom van de Grieks-Argentijnse scheepvaartmagnaat Aristoteles Onassis.

Advertisement

Het vliegtuig heeft alle comfort, het ontbreekt aan niets. De toiletten zijn de originele en volledig functioneel. Maar Bruce heeft wat toevoegingen en aanpassingen gedaan. Hij bouwde een douche, daarna monteerde hij er een koelkast en een wasmachine in.

"Mijn huis is net een groot stuk speelgoed, ik heb alles wat ik nodig heb. Ik kan begrijpen dat sommige mensen zich misschien geïsoleerd voelen als ze hier zouden wonen, maar voor mij is het natuurlijk. Ik voel me op mijn gemak. Het leven in een oud vliegtuig is prachtig, alle Boeings die niet meer worden gebruikt, kunnen worden omgebouwd tot huizen".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Bruce heeft een werkelijk innovatieve manier van leven gevonden, ook al brengt hij maar zes maanden per jaar in het vliegtuig door, de rest in Japan. Zo voorkwam hij ook dat er tonnen metaal op een stortplaats belandden. Het kostte hem $100.000 om de Boeing te kopen, daarna gaf hij nog eens $120.000 uit om het bewoonbaar te maken. Gedurende de maand geeft hij echter heel weinig uit, namelijk slechts $370, $220 aan onroerendgoedbelasting en $100 tot $250 aan elektriciteit.

Als je de kans had, zou je dan dezelfde keuze maken als hij?

Advertisement