"Ik ben de meest spaarzame multimiljonair ter wereld: om weinig geld uit te geven eet ik kattenvoer"

Janine image
door Janine

12 Januari 2023

"Ik ben de meest spaarzame multimiljonair ter wereld: om weinig geld uit te geven eet ik kattenvoer"
Advertisement

Besparen is een goede gewoonte die we allemaal van kinds af aan moeten leren om zelfs de ergste financiële tegenslagen het hoofd te kunnen bieden en de kalmte die nodig is om ze briljant te kunnen overwinnen. Als onze financiën het echter toelaten, zouden we onszelf een comfortabeler leven moeten kunnen gunnen zonder al te veel schuldgevoelens.

Soms wordt de neiging om te besparen echter zo overdreven dat we in het absurde vervallen: dit is het geval van de multimiljonair die, ondanks dat ze zich een luxe leven kan veroorloven, een verwaarloosbaar maandelijks budget strikt blijft naleven. Laten we samen haar verhaal ontdekken.

via The Sun

Advertisement
FrankShamrock555/Wikimedia Commons

FrankShamrock555/Wikimedia Commons

Aimee Elizabeth is een 50-jarige vrouw die in Las Vegas woont en kan bogen op een respectabel fortuin van meer dan 5 miljoen dollar. De vrouw heeft zichzelf uitgeroepen tot "de goedkoopste multimiljonair ter wereld" vanwege haar onevenredige neiging om te besparen, waarvoor ze een strikt budget van 1000 dollar per maand moet respecteren om alle uitgaven te dekken. Daartoe heeft Aimee verschillende vondsten bedacht waarmee ze binnen het budget kan blijven en tegelijkertijd het grootste deel van haar maandelijkse inkomen kan besparen.

"Ik zet mijn boiler uit, ik heb 22 minuten nodig om hem voldoende op te warmen om te douchen, dus ik zet hem elke ochtend aan als ik opsta", legt ze uit tijdens een interview. Om ervoor te zorgen dat ze de boiler geen minuut te lang laat draaien, heeft de vrouw een timer van 22 minuten ingesteld om haar precies te laten weten wanneer haar douche klaar is. Maar dat is nog niet alles.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Aimee slaagt er namelijk in om elk jaar een bedrag van vijf cijfers te besparen door te weigeren nieuwe spullen te kopen; tijdens het interview pronkt ze met haar oude, nu versleten afwasspons en haar enige mes, dat ze nooit onder water afwast, maar na elk gebruik met een handdoek schoonmaakt. Het huis waar ze woont is erg luxe, maar het is achtergelaten door haar ex-man Michael, die wist dat zijn ex-vrouw anders in een krot zou hebben gewoond om geld te besparen. Dezelfde ex-man helpt haar gratis het huis schoon te maken, waardoor ze geld bespaart op het schoonmaken. Om zich te verplaatsen vertrouwt ze op haar 17 jaar oude auto en als de auto gerepareerd moet worden, geeft ze de voorkeur aan liften.

Maar haar meest absurde gewoonte is om kattenvoer te eten (en het haar gasten te laten eten!) om geld te besparen op de aankoop van blikjes tonijn. "Als ik tot deze extremen kom, denk ik dat mensen geïrriteerd kunnen raken, maar dat kan me niet schelen", zegt ze. Een vrouw die overtuigd van haar daden, daar bestaat geen twijfel over.

Misschien is het beter om niet te worden uitgenodigd voor een etentje bij haar thuis, denk je ook niet?

Advertisement