"Vrouwen die niet afvallen na de bevalling riskeren een scheiding": man wordt fel bekritiseerd op internet

Janine image
door Janine

12 September 2021

"Vrouwen die niet afvallen na de bevalling riskeren een scheiding": man wordt fel bekritiseerd op internet
Advertisement

De zwangerschap is voor elke vrouw een mooi moment, maar ook een heel moeilijk moment: vrouwen hebben niet alleen te maken met misselijkheid en pijn, maar zien hun lichaam dag na dag veranderen. Het accepteren van de nieuwe vormen is niet voor iedereen even gemakkelijk: sommige vrouwen letten er op dat ze niet te zwaar worden tijdens de zwangerschap; anderen streven er daarentegen naar om na de zwangerschap overtollige kilo's kwijt te raken. Je doet het om je goed te voelen over jezelf, zeker niet om je man een plezier te doen. De bewering van een man, een Hongaarse fitnessgoeroe, werd dan ook fel bekritiseerd.

via The Mirror

Advertisement
Norbi Update/Facebook

Norbi Update/Facebook

De man - Norbert Schober genaamd - zei in een live-uitzending op sociale media dat vrouwen in de meeste gevallen de enigen zijn die verantwoordelijk zijn voor de scheiding. De motivatie? Omdat ze na de bevalling niet meer in vorm weten te komen. Volgens de theorie van de fitnessexpert voelen mannen zich - na de bevalling - niet meer fysiek aangetrokken tot hun vrouw, omdat deze “geen moeite willen doen om 20 tot 30 kg af te vallen”. Alsof dat nog niet genoeg was, zei de man dat de toestand van de vrouw na de bevalling "een groot probleem" vormt dat vrouwen moeten oplossen: ze moeten weer in vorm komen om echtscheiding te voorkomen.

Advertisement
Norbi Update/Facebook

Norbi Update/Facebook

Zoals je je wel kunt voorstellen, heeft de theorie van de man op het web felle kritiek gekregen. Zijn uitspraken werden in feite als seksistisch en te dwingend beschouwd: hij had advies en motivatie kunnen geven omdat ongetwijfeld veel vrouwen weer in vorm willen komen, maar de juiste vastberadenheid missen. In plaats daarvan beperkte hij zich tot het uiten van nodeloze beledigingen en harde woorden: "De huid van vrouwen wordt walgelijk na de bevalling. Mannen moeten niet de schuld krijgen dat ze niet meer van hun vrouw houden als zij niet de moeite nemen om 20 tot 30 kilo af te vallen na het krijgen van een baby," zei de man, getrouwd en vader van drie.

Norbi Update/Facebook

Norbi Update/Facebook

Gebruikers hebben geen moment geaarzeld om de kant van de vrouw te kiezen, met het argument dat een vrouw alleen voor zichzelf moet afvallen en zeker niet om te voldoen aan de esthetische normen van de partner, en al helemaal niet uit angst hem te verliezen. De kwestie heeft ook grote bedrijven en beroemdheden geraakt: Coca-Cola Hongarije heeft een poster gepubliceerd met verschillende flesvormen met het bijschrift: "Als je van ze houdt, wil je ze in elke vorm #loveyourbody". Ondanks de beschuldigingen en kritiek legde de man geen verdere verklaringen af ​​en bood hij geen excuses aan.

Advertisement