Studente geneeskunde krijgt academische boete voor haar jurk: deze werd "ongepast" genoemd

Janine image
door Janine

19 September 2021

Studente geneeskunde krijgt academische boete voor haar jurk: deze werd "ongepast" genoemd
Advertisement

Er wordt gezegd dat het mogelijk is om veel over een persoon te begrijpen aan de hand van wat hij draagt, maar oordelen naar uiterlijk is nog steeds oppervlakkig gedrag: we zijn niet wat we dragen, zelfs als onze kleding - in sommige gevallen - veel kan vertellen over onze persoonlijkheid. Kleding is vaak een reden voor klachten, discussies en debatten in werk- en professionele contexten, waar een bepaald "decorum" moet worden gehandhaafd. Een studente geneeskunde deelde echter de onaangename situatie waarin ze de hoofdrol speelde.

via thegradmedic/Twitter

Advertisement
MedicGrandpa Twitter

MedicGrandpa Twitter

Eilidh is een meisje met een graad in de biologie van tropische ziekten, en ze deelt haar vaardigheden en advies op internet. Tijdens een examen kreeg het meisje een waarschuwing voor het dragen van een te korte jurk: de commissie noemde haar jurk "de meest ongeschikte die we ooit hebben gezien". Het verhaal werd gedeeld door een vriendin van Eilidh die op Twitter de foto van de "ongepaste" jurk plaatste. De vriendin schreef: "Kan iemand me uitleggen waarom medische scholen in 2021 nog steeds enkele primitieve concepten ondersteunen ten koste van vrouwelijke studenten, alleen omdat ze hun enkels durfden te laten zien?" Kortom, als we denken aan een ongepaste jurk, denken we niet bepaald aan een getailleerde jurk die tot de knie reikt en alleen de kuiten en enkels onthult.

Advertisement
thegraduatemedic/Instagram

thegraduatemedic/Instagram

Het meisje kreeg daarom een ​​academische sanctie voor haar kleding. Na de post van haar vriendin kwam Eilidh persoonlijk tussenbeide om de situatie uit te leggen: "Update: ik heb een klacht ingediend bij de universiteit, hun antwoord was “het was de meest ongepaste jurk die we ooit hebben gezien" en toen voegden ze eraan toe dat het woord van de examinatoren definitief is en het onderzoek gesloten." De academische wereld lijkt bijzondere aandacht te besteden aan de regels, zelfs als de studenten beweren - en dit bewijst het - dat kleding niet het probleem is, maar eerder de patriarchale mentaliteit die nog te diep geworteld is en die - op professioneel gebied - neigt om vrouwen te verduisteren, zonder rekening te houden met hun professionaliteit. Achter de straf, voor een jurk die gebruikers helemaal niet ongepast vinden, gaat de ouderwetse overtuiging schuil dat sommige kleding collega's en patiënten zou kunnen afleiden en daardoor vrouwen minder professioneel zou maken.

Advertisement