De jongen laat haar haar deel betalen op de eerste date, zij is verontwaardigd

Janine image
door Janine

19 Februari 2023

De jongen laat haar haar deel betalen op de eerste date, zij is verontwaardigd
Advertisement

Het begin van een relatie is altijd een bijzonder moment en soms is de voorbereiding op een eerste date een bron van veel ongemakken: wat trek je aan voor de gelegenheid? Waar gaan we heen en hoe komen we daar? Moet de man de vrouw thuis ophalen? Of is het beter om direct op de plaats van bestemming af te spreken? Wie beslist wat te doen? En vooral: wie betaalt het uitje? Het is de gewoonte dat de man de kosten van afspraakjes draagt, maar steeds vaker eisen vrouwen hun onafhankelijkheid op dit gebied op, waarbij ze erop staan dat ze in ieder geval hun deel betalen, soms zelfs om de rekening volledig te betalen.

Dit is echter niet altijd het geval: er zijn nog steeds mannen en vrouwen gebonden aan tradities, die verwachten dat de ongeschreven wetten van afspraakjes gerespecteerd worden. Dus wat gebeurt er als deze twee verschillende visies elkaar ontmoeten? Laten we er samen achter komen in dit verhaal.

via Los Andes

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een jongen heeft miljoenen views gekregen met een video waarin hij het succes van zijn eerste date op het spel zette door het meisje voor de gek te houden. De jongen filmde het moment waarop het stel bij het restaurant aankomt, terwijl een vrouwelijke voice-over zegt: "Eindelijk is het me gelukt om uit te gaan met het meisje dat ik leuk vind, maar..." doorschemerend dat de dingen zullen verslechteren.

In de volgende scènes wordt het paar gefilmd terwijl ze al aan tafel zitten en hun bestellingen ontvangen. De jongen geeft commentaar op de door het meisje gekozen gerechten en wijst er onvriendelijk op hoe duur ze zijn. "Dat gerecht is een beetje duur, nietwaar?" vraagt ​​de jongen als de serveerster de bestelling voor het meisje op tafel zet. Wanneer de twee vrouwen echter een verbijsterde blik wisselen, corrigeert de jongeman zichzelf. "Ik bedoel, het ziet er wel goed uit," voegt hij er schaapachtig aan toe.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Op dit punt gaat de jongen naar het toilet, waar hij bekent dat hij erg nerveus is over deze grap. "Dit heb ik nog nooit eerder gedaan," legt hij uit, "en ik denk dat als je een meisje mee uit vraagt, je haar als een prinses moet behandelen en heel voorzichtig moet zijn." Terug aan tafel is het tijd voor de rekening. De serveerster overhandigt het aan de jongen, die het totaal bekijkt en vervolgens de serveerster vraagt ​​om de helft, oftewel het bedrag per persoon, van zijn creditcard af te halen en het meisje uit te nodigen haar deel te betalen. Het meisje kijkt verbijsterd. “Ongelooflijk, het is de eerste keer dat je me uitnodigt en je laat me de helft van de rekening betalen, afgezien van de service. Zoiets doe je niet, het is het minste wat je zou moeten doen", zegt de verontwaardigde jonge vrouw, voordat ze opstaat ​​om haar deel te betalen en alleen weg te gaan.

De situatie is erg gespannen, maar op dat moment staat de jongen op en verduidelijkt dat wat er is gebeurd maar een grap is, en hij betaalt ook de andere helft van de rekening. Uiteindelijk liepen de twee jonge samen buiten het restaurant uit en werd de situatie op de beste manier opgelost. De jongen herhaalt hoe belangrijk het is dat de man zijn uiterste best doet zodat de vrouw zich op haar gemak voelt, met respect wordt behandeld en niet naar haar portemonnee hoeft te grijpen, althans niet op de eerste date.

Wat denk jij? Wie moet betalen bij de eerste afspraak?

Advertisement