Een verrassend aantal Amerikanen gelooft dat chocolademelk wordt geproduceerd door bruine koeien

Janine image
door Janine

21 Januari 2023

Een verrassend aantal Amerikanen gelooft dat chocolademelk wordt geproduceerd door bruine koeien
Advertisement

's Ochtends is een van de meest voorkomende ontbijten die met melk, maar sommige mensen voegen chocolade of cacao toe om deze drank nog lekkerder te maken, waardoor de typische witte kleur verandert en veel donkerder wordt, bijna donkerbruin.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat individuen, als het gaat om landbouwproducten, niet volledig weten waar ze vandaan komen, zozeer zelfs dat is ontdekt dat een groot aantal Amerikaanse volwassenen gelooft dat chocolademelk wordt geproduceerd door bruine koeien.

via Washington Post

Advertisement
stevepb/Pixnio

stevepb/Pixnio

Landbouwproducenten hebben vaak geklaagd over het gebrek aan landbouwkennis van de mensen, omdat ze tot in detail zouden moeten weten wat ze eten. Ze weten niet waar het voedsel vandaan komt, maar ze weten vooral niet hoe het in de schappen van de winkel komt. Uit een onderzoek van het Ministerie van Landbouw, dat begin jaren negentig in opdracht werd gegeven, bleek dat bijna 1 op de 5 volwassenen niet wist dat hamburgers met rundvlees worden gemaakt. Nu is echter de meer recente kwestie dat men niet weet waar chocolademelk vandaan komt en wat de ingrediënten zijn.

Een eenvoudig drankje, maar zeer bekend en zeer gewaardeerd: chocolademelk. Om het te maken, voeg je gewoon cacao toe aan de melk, op deze manier verandert de typische witte kleur in bruin. Blijkbaar is echter niet iedereen op de hoogte van deze "truc" om het zijn nuance en smaak te laten veranderen.

In feite geloven nogal wat Amerikaanse volwassenen dat het rechtstreeks van koeien wordt geproduceerd: witte met zwarte vlekken produceren witte melk, terwijl koeien met bruine vlekken chocolademelk produceren.

Advertisement
Pexels

Pexels

Zeven procent van alle Amerikaanse volwassenen gelooft dat chocolademelk van bruine koeien komt. Dit cijfer is bepaald door middel van een landelijk representatieve online enquête in opdracht van het US Innovation Center. Als we dit cijfer analyseren, kan gemakkelijk worden berekend dat ongeveer 16,4 miljoen volwassenen niet weten waar een van 's werelds populairste dranken vandaan komt. Het is echter niet bekend of ze geloven dat koeien een vloeistof produceren met cacao en suiker er al in of gewoon een donkerder gekleurde melk dan normaal.

Waar denk je dat dit gebrek aan kennis over landbouwproducten en hun productie aan te wijten is?

Advertisement