Ze openen een crêperie, maar de geur irriteert de buurman die de zaak probeert te sluiten

Janine image
door Janine

23 Januari 2023

Ze openen een crêperie, maar de geur irriteert de buurman die de zaak probeert te sluiten
Advertisement

De relatie met de buurt ontwikkelt zich niet altijd op een positieve manier, het is vaak mogelijk om perfect te integreren met de hele wijk, iedereen te leren kennen en te kunnen rekenen op elk individu dat in die buurt woont. Deze idyllische relaties vinden echter niet altijd plaats, vaker wel dan niet komt het voor dat er geschillen ontstaan ​​​​met de buren. Alvorens een huis of een bedrijf te kopen, moet men de hele straat van het huis of pand bekijken om te begrijpen hoe de buren zijn.

De hoofdrolspelers van het verhaal hadden besloten een crêperie te openen. Jammer dat ze het in de verkeerde buurt deden want de buurman probeerde op alle mogelijke manieren de zaak te sluiten, omdat hij zich ergerde aan de lucht. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via 20 minutes

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

In Erquy, in de Côtes d'Armor, zijn Marlène en Alexandre erin geslaagd om na jaren hun droom na te streven hun crêperie te openen: La Crêperie du Pêcheur. Jammer echter dat hun verlangen te maken kreeg met een buurman die de geur van hun creaties waarschijnlijk niet kon waarderen, zozeer zelfs dat hij op verschillende manieren probeerde de zaak te sluiten.

"Ik kocht mijn huis - legt de buurman uit - nog voordat de winkel was gerealiseerd. De vorige eigenaar nam de beslissing om zijn huis om te vormen tot een bedrijf, betrokken bij de productie en verkoop van zoetigheden, achter mijn rug om, hij deed alleen een verzoek ingediend bij de gemeente. Op deze manier is de wijk onleefbaar geworden".

De zaak werd later overgenomen door Marlène en Alexandre, die geloofden dat ze erin geslaagd waren het doel van hun leven te bereiken. Toen de Crêperie werd ingehuldigd, nodigden de twee de hele buurt uit, die natuurlijk besloot om aanwezig te zijn. De enige die afwezig was, was hun buurman. Deze laatste heeft er echter voor gekozen een klacht in te dienen bij de politie omdat hij tegen die activiteit is en de lucht die er hangt zat is.

Advertisement

"Na talloze kritieken, namelijk dat de geur ondraaglijk was en dat er te veel lawaai uit onze winkel kwam - zei Alexandre - hebben we elkaar ontmoet. We hebben alle punten op de lijst meegenomen. Hij zei dat hij de ramen niet kon openen vanwege de lucht van de crêpes. Hij heeft alleen een klacht ingediend omdat hij de geur van onze crêpes niet op prijs stelt".

Om de buren niet meer te storen, probeerden de restaurateurs ook veranda's te creëren om de geuren te isoleren, vroegen klanten om verder weg te parkeren en onderzochten ze manieren om de geur van hun producten te beperken. Dit alles leek de man, die nog steeds niet voldaan is, echter niet tevreden te stellen: hij zou graag zien dat het restaurant sluit.

Wat denk jij, wie heeft er gelijk?

Advertisement