Jonge pilote wordt aangezien voor stewardess: “Ik ben dit stereotype beu”

Janine

26 Januari 2023

Jonge pilote wordt aangezien voor stewardess: “Ik ben dit stereotype beu”
Advertisement

Iedereen heeft van jongs af aan zijn hobby. Het meest complexe aspect is om het in de loop van de tijd te kunnen cultiveren, die passie altijd levend te houden, niet ontmoedigd te raken bij de eerste moeilijkheden en door te gaan op dat pad, totdat je dat doel bereikt. Sommige mensen zijn er zelfs in geslaagd om van die droom hun werk te maken.

Een hobby kan iemands beroep worden, wat de jonge hoofdrolspeelster van het verhaal bewijst, die ervoor heeft gekozen om op sociale media tussenbeide te komen om stereotypen aan de kaak te stellen, met het argument dat een vrouw in uniform op een luchthaven niet noodzakelijkerwijs een stewardess is.

via sabrinaleej/TikTok

Advertisement

sabbrinajxx/Instagram

Sabrina Johnson is een 22-jarige lijnpiloot, ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al acht jaar ervaring achter de rug. Ze had het geluk geboren te worden in een familie die haar altijd heeft gesteund, maar vooral heeft geholpen om haar passie voor de luchtvaart nog sterker te maken. Op 14-jarige leeftijd volgde ze haar eerste pilotenopleiding en twee jaar later slaagde ze erin haar eerste solovlucht te maken. Haar passie stopte echter niet, integendeel, ze combineerde haar hobby met haar studie en na het lyceum mocht ze het brevet helikopterpiloot halen, tot ze haar eerste baan als piloot kreeg.

Sabrina voerde echter aan dat ze te vaak wordt aangezien voor een stewardess, zowel door passagiers als luchthavenpersoneel, ondanks het dragen van een pilotenuniform. Moe van dit stereotype, besloot ze een video op haar TikTok-pagina (sabrinaleej) te plaatsen, waarin ze dit onderwerp behandelt. In korte tijd werd de clip ongeveer 2 miljoen keer bekeken, en het opende de deuren naar talloze uitzendingen om haar boodschap te verspreiden.

sabbrinajxx/Instagram

Sabrina ergert zich aan deze stereotypen. Helaas is echter minder dan een derde van alle Amerikaanse piloten vrouw, terwijl 70,7% man is. “Tegen de tijd dat ik 34 jaar ben, heb ik 20 jaar luchtvaartervaring. Dus elke andere vrouw kan dit pad ook bewandelen, net als ik."

Deze boodschap is niet alleen bedoeld om vrouwen aan te sporen piloot te worden, maar om al die beroepen uit te oefenen die als puur mannelijk worden beschouwd. Je moet de moed hebben om je dromen te volgen.

Hoe denk jij hierover?

Advertisement