Bekritiseerd voor het vernoemen van haar dochter naar een Disney-personage: “Unieke namen zijn trending”

Janine

05 Februari 2023

Bekritiseerd voor het vernoemen van haar dochter naar een Disney-personage: “Unieke namen zijn trending”
Advertisement

De keuze van de naam die aan een jongen of meisje wordt gegeven, is uitsluitend aan de ouders, ook al valt deze niet altijd in de smaak bij vrienden en familieleden, vooral als het gaat om een ​​bijzondere en onconventionele naam. Als de meer traditionele namen altijd populair blijven, laten de meer alternatieve namen er geen twijfel over bestaan: of ze zijn erg populair of ze krijgen een regen van kritiek. Het tweede geval betreft een Australische moeder die heeft besloten haar dochter te vernoemen naar een personage uit een Disney-tekenfilm.

via Mirror

Advertisement

indyclinton/Instagram

Indy Clinton, 25 jaar oud uit Sydney, is moeder geworden van een prachtig meisje, aan wie ze heeft besloten een nogal ongebruikelijke naam te geven, geïnspireerd door de beroemde hoofdrolspeler van een onvergetelijke Disney-tekenfilm: Bambi. Indy is echter niet de enige die deze keuze heeft gemaakt, want ook de influencer Molly-Mae Hague heeft haar baby dezelfde naam gegeven. Indy is al moeder van een tweejarige jongen genaamd Navy, aan wie ze vaak graag het verhaal van Bambi voorleest, waar ze zelf al van kinds af aan dol op is.

Aanvankelijk was Clinton van plan haar tweede dochter Paloma te noemen, maar zodra ze haar zag, kon ze niet anders dan haar met Bambi associëren vanwege haar tederheid en grote bruine ogen. Ondanks dat vrienden en familieleden perplex waren, liet de jonge moeder zich niet beïnvloeden en zette ze haar beslissing door. "Toen ik beviel, dacht ik dat Bambi de meest unieke en ongebruikelijke naam was die iemand ooit had gebruikt. Maar Molly-Mae had hem ook gebruikt, kennelijk denken grote geesten er net zo over”, zei Indy.

indyclinton/Instagram

De vrouw zei dat het haar niets kan schelen wat anderen denken: "Unieke namen zijn de nieuwe trend. Ik zou het veel erger vinden om mijn dochter een naam uit 1900 te geven. Mensen hebben tegenwoordig overal kritiek op, op “deze manier hebben ze in ieder geval iets om over te praten.”

Hoewel het hertje Bambi een mannetje is, doet haar dochter haar volgens Indy heel goed aan hem denken: “Ze heeft de liefste trekken. De lange benen, de bruine ogen... Ze kan geen Paloma zijn, ze is mijn Bambilicious."

Wat vind jij van deze naam? Vind je het te bijzonder voor een meisje of denk je dat het juist leuk is om zo'n unieke naam te hebben?

Advertisement