Kind vraagt ​​om 4-daagse schoolweek: “Ik heb meer tijd nodig om te spelen”

Janine

15 Februari 2023

Kind vraagt ​​om 4-daagse schoolweek: “Ik heb meer tijd nodig om te spelen”
Advertisement

School en werk zijn verplichtingen waaraan iedereen, op basis van zijn leeftijd, moet voldoen. Of je nu wilt of niet, je moet naar kantoor of naar school, beide zijn ongetwijfeld vermoeiende praktijken. Daarom hopen we alleen maar dat de week snel voorbij gaat, om het hele weekend uit te rusten. Jammer dat het weekend maar twee dagen duurt, te weinig om de batterijen weer helemaal op te laden. In feite wordt juist in deze discussie het verzoek opgenomen om de werkweek terug te brengen tot vier dagen.

De hoofdpersoon van het verhaal is een jonge student die een oproep heeft gedaan om de vrije dagen te verlengen en de schoolweek terug te brengen tot 4 dagen. Laten we eens nader bekijken waaruit zijn verzoek bestaat.

via Jess_kenyon/TikTok

Advertisement
jess_kenyon/TikTok

jess_kenyon/TikTok

Brodie Kenyon uit Georgia, Verenigde Staten, is een zesjarige jongen die ervoor koos een video op te nemen en deze te delen op zijn eigen TikTok-pagina (jess_kenyon). In de clip, die 1,3 miljoen keer is bekeken, gemaakt vanuit zijn autostoeltje, deed hij een echte oproep aan de "regering" en vroeg om meer vrije dagen. Een weekend van slechts twee dagen is niet genoeg voor hem om afgeleid te worden van school en zich te wijden aan zijn passies.

"Hé, ik ben Brodie en dit bericht is voor de regering. Ik wou dat er meer vrije dagen waren, want ik ben de laatste tijd moe. Ik heb minstens drie vrije dagen per week nodig om volledig te herstellen. Twee is te weinig, ik kan niet doen wat ik wil. Ik heb tijd nodig om te spelen, te gaan wandelen met mijn oma Nay Nay en ook thuis te blijven en te doen wat ik wil."

jess_kenyon/TikTok

jess_kenyon/TikTok

Hoewel de oproep van een kind komt, kwam dit thema heel vaak aan de orde, omdat een week van slechts vier dagen de productiviteit zou kunnen bevorderen, maar vooral zou toestaan ​​om uit te rusten en met meer energie aan het werk te gaan. Sommige bedrijven zijn dit project gestart en merken dat de productiviteit is toegenomen. Veel gebruikers hebben inderdaad besloten om commentaar te geven op de video van de kleine Brodie, in de overtuiging dat hij gelijk heeft. "Ik ben een leraar en ik onderschrijf de woorden van deze jongen, hij heeft gelijk!" of "mijn bedrijf heeft deze methode toegepast. Ons welzijn is toegenomen en we werken ook beter."

Denk je dat een week van slechts 4 werkdagen de kwaliteit van het werk echt kan verbeteren?

Advertisement