Ze vindt $15.000 op de grond en besluit het terug te geven: ze ontvangt een 5x hogere beloning

Janine image
door Janine

18 Februari 2023

Ze vindt $15.000 op de grond en besluit het terug te geven: ze ontvangt een 5x hogere beloning
Advertisement

Daden van belangeloze eerlijkheid staan ​​vandaag helaas niet altijd op de agenda. Hoevelen van ons, die een envelop vol geld vinden en er zeker van zijn dat ze niet worden gezien, zouden er onmiddellijk aan denken om het terug te geven, zonder in de verleiding te komen om er tenminste een deel van voor onszelf te houden? Waarschijnlijk heel weinig. De redenen die ons tot een dergelijk gebaar van toe-eigening zouden kunnen aanzetten, zijn talrijk en variëren van de meest egoïstische en grove hebzucht tot simpele behoefte.

Gelukkig zijn er echter nog steeds deugdzame en empathische mensen die zich in de schoenen van anderen weten te plaatsen voordat ze actie ondernemen en daarnaar handelen; dit is bijvoorbeeld het geval bij deze vrouw, die dankzij haar eerlijke daad een enorme beloning heeft verdiend, en niet alleen in economische termen.

via Fox News

Advertisement
Pixabay - not the actual photo

Pixabay - not the actual photo

Diane Gordon is een vrouw uit Michigan die meer dan 3 mijl per dag wandelt om 5 dagen per week te werken. Op een winterochtend, om een ​​paar minuten te schuilen voor de kou en te genieten van een tussendoortje, besloot de vrouw te stoppen bij een tankstation, maar voordat ze binnenkwam, werd haar blik getrokken naar een vreemd voorwerp op de grond. "Toen ik naar de grond keek, zag ik een plastic zak met daarin een grote som geld", vertelde de vrouw aan de pers. "Toen ik het omdraaide, ontdekte ik dat het geld zelfs meer was dan het aanvankelijk leek."

Omdat ze niet precies wist wat ze moest doen, zei de vrouw tegen zichzelf dat ze de politie moest waarschuwen, dus pakte ze de tas en ging naar het benzinestation om de medewerker te informeren, die onmiddellijk de politie belde.

Advertisement

De vrouw zou dat geld hard nodig hebben gehad, zoals het kopen van een nieuwe auto om naar haar werk te gaan, maar ze gedroeg zich liever eerlijk. "Het kwam nooit bij haar op om iets anders te doen dan het terug te geven", zei agent Matthew Ivory van de politie van White Lake Township. "Dit geld was een geschenk van een bruiloft die die dag had plaatsgevonden. Ik denk dat het ongeveer $15.000 was", concludeert hij.

Het geld werd teruggegeven aan het pasgetrouwde stel en de vrouw van een van de agenten zette samen met een dealer een GoFundMe-pagina op om geld in te zamelen zodat Diane uiteindelijk een nieuwe auto kon krijgen. De solidariteit was echt verrassend en binnen een paar weken kon de vrouw tekenen voor de aankoop van haar nieuwe auto. "Ik ben sprakeloos", merkte Diane op toen ze het nieuws ontving. “Ik bedoel, ik heb niets bijzonders gedaan”.

Ongetwijfeld is zij het die bijzonder is; wij vinden dat er meer Diane Gordons in de wereld zouden moeten zijn, jij ook?

Advertisement