Dit meisje heeft het syndroom van Down en staat model voor bekende modehuizen

Janine image
door Janine

14 Maart 2023

Dit meisje heeft het syndroom van Down en staat model voor bekende modehuizen
Advertisement

Te vaak zijn er bij het bereiken van een doel obstakels waarvan wordt aangenomen dat ze onoverkomelijk zijn, maar meestal zijn het de individuen zelf die deze muren opwerpen. De strengste rechters zijn we altijd zelf, we geven het op bij de eerste moeilijkheden, denkend dat we ons doel nooit kunnen bereiken. Wanneer je probeert je dromen te verwezenlijken, moet je op alle mogelijke manieren proberen ze waar te maken. Het maakt niet uit of je valt, op deze momenten wordt het essentieel om op te staan.

De hoofdrolspeelster van het verhaal is een meisje met het syndroom van Down dat ervoor heeft gekozen de door de samenleving opgelegde grenzen te overschrijden en zich inzet om haar droom te realiseren, waarvan de inzet zijn vruchten heeft afgeworpen. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via People

Advertisement

Sofia Jirau is een 24-jarig model uit Puerto Rico dat de moed had om de gemeenschappelijke maatstaven uit te dagen. Te vaak worden, als het om schoonheid gaat, bepaalde normen gesteld. Gelukkig zijn er echter enkele mensen die zich door dit alles niet laten afschrikken en besluiten te vechten voor hun dromen. Dit meisje is in feite het eerste model met het syndroom van Down dat de catwalks betreedt.

Sofia's droom is altijd geweest om model te worden, maar ze zou nooit een mislukking accepteren. Precies om deze reden deed ze samen met haar familie een poging om zichzelf te laten zien op sociale netwerken. Dit heeft uitstekende resultaten opgeleverd, zozeer zelfs dat haar Instagram-profiel de interesse heeft gewekt van styliste Marisa Santiago, die haar uitnodigde voor de New York Fashion Week. Die avond had ze het besef dat ze dat doel alleen dankzij haar inzet kon bereiken. Sinds die dag heeft ze een lange weg afgelegd, zozeer zelfs dat ze voor Victoria's Secret loopt.

Advertisement

"Ik heb mijn droom waargemaakt - zei het meisje - ik wil ook andere mensen helpen en laten zien hoe ik heb kunnen schitteren. Ik heb zo hard gewerkt om hier te komen. Ik ben eindelijk het eerste Victoria's Secret-model met het syndroom van Down geworden! Ik moet mijn ouders bedanken dat ze me altijd hebben gesteund bij mijn inspanningen".

Haar geheim is om doelen te stellen en op alle mogelijke manieren te proberen deze te bereiken. Het nieuwe doel is om inclusiviteit in de mode-industrie te bevorderen. Ze wil proberen al die muren af ​​te breken die gewoonlijk het verschil isoleren, om mensen te laten begrijpen dat juist de verscheidenheid de wereld prachtig maakt.

Wat vind jij?

Advertisement