Ze wordt zwanger op 62-jarige leeftijd, ondanks dat haar man een vasectomie heeft ondergaan

Janine image
door Janine

05 Maart 2023

Ze wordt zwanger op 62-jarige leeftijd, ondanks dat haar man een vasectomie heeft ondergaan
Advertisement

In de regel geldt dat voor een vrouw, zodra ze de drempel van 40 jaar heeft overschreden, de mogelijkheid om zwanger te worden minder waarschijnlijk wordt vanwege de naderende menopauze. Elke persoon is uniek en de timing is niet voor iedereen hetzelfde, feit is dat de vruchtbare periode, voor het vrouwelijk geslacht, een vervaldatum heeft. Een Amerikaanse vrouw kreeg echter een onverwacht geschenk: ondanks dat ze de 60 was gepasseerd en haar man een vasectomie had ondergaan, ontdekte ze dat ze in verwachting was van haar derde kind. Een gebeurtenis die bijna wonderbaarlijk is, gezien het feit dat ze al 16 jaar geleden in de menopauze kwam.

via Daily Mail

Advertisement

Jenny, uit Portland, in Oregon, was 62 jaar toen ze erachter kwam dat ze opnieuw zwanger was van haar man, 72, die een vasectomie had ondergaan. Bovendien was de vrouw op het moment van de conceptie al 16 jaar in de menopauze, wat de zwangerschap tot een ongelooflijke gebeurtenis maakte. De vrouw, die moeder werd van een “wonderkind”, zoals ze onvermijdelijk de bijnaam kreeg, deelde haar ervaring via sociale netwerken en kreeg veel weerklank.

Ze beantwoordde de vraag van een gebruiker en zei: "Mijn man heeft 16 jaar geleden een vasectomie ondergaan en sindsdien ben ik ook niet meer ongesteld geworden. Dus dit is echt een wonder." Aan kritiek was er echter geen gebrek: velen beschuldigden Jenny ervan te "oud" te zijn om weer moeder te worden. Haar man heeft daarentegen veel bijval gekregen.

Advertisement
downwiththedomans/Instagram

downwiththedomans/Instagram

"Na het commentaar op het feit dat ik op 62-jarige leeftijd zwanger werd, is het verrassend dat niemand de moeite nam om naar de leeftijd van mijn man te vragen. Hij krijgt echter een warme handdruk als mensen horen dat we een baby verwachten." De complimenten gericht aan de man zijn vooral te wijten aan het feit dat hij er helemaal niet zo oud uitziet.

Jenny beweerde ook alle typische zwangerschapssymptomen te hebben ervaren die ze inmiddels was vergeten, inclusief misselijkheid, schoppen in de buik, angst voor de bevalling. Veel zwangere vrouwen boven de 40 hebben hun steun betuigd omdat ze heeft aangetoond dat je ook op latere leeftijd moeder kunt worden. Alles is goed gegaan en de bevalling is rustig verlopen, ondanks de grotere waarschijnlijke risico's vanwege het feit dat de vrouw 62 jaar oud was.

Het lijkt echt een wonder te zijn, maar, zoals Jenny zelf zei, "als het moet gebeuren, zal het gebeuren." Ben je het daarmee eens?

Advertisement