Ze ontdekt dat restaurant klanten kosten in rekening brengt voor "gezondheid van werknemers"

Janine image
door Janine

18 Maart 2023

Ze ontdekt dat restaurant klanten kosten in rekening brengt voor "gezondheid van werknemers"
Advertisement

Als we iets kopen, wordt na betaling de bon geïncasseerd. Sommigen voeren dit gebaar automatisch uit, pakken het en stoppen het in hun tas of gooien het in de eerste de beste prullenbak. Anderen daarentegen bekijken het, controleren zorgvuldig elk bedrag zodat ze er zeker van kunnen zijn dat er geen fout is. Het kan namelijk gebeuren dat in sommige gevallen in de supermarkt de producten dubbel worden geteld of dat het restaurant een gerecht laat betalen dat nooit is gearriveerd.

De vrouwelijke hoofdpersoon van het verhaal, dat we gaan vertellen, was geschokt toen ze ontdekte dat het restaurant haar "gezondheid van werknemers” in rekening bracht. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Food Ndtv

Advertisement
ashnichole/Instagram

ashnichole/Instagram

Ashley Nicole is een 33-jarige vrouw, bekend op sociale netwerken onder het pseudoniem Ashnichole. Op een dag had ze besloten om met haar vriendin naar restaurant La Buca in Los Angeles, in Californië, te gaan, maar ze had nooit verwacht wat haar overkwam. Zozeer zelfs dat ze besloot een video op te nemen en deze op haar sociale netwerken te publiceren. Nadat ze klaar was met eten, ging ze betalen, maar was verbaasd toen ze de bon las: "gezondheid van werknemers". Er werd haar een meerprijs van 5% in rekening gebracht, op de totale kosten, voor de gezondheid van de medewerkers van het restaurant.

Advertisement

Wait, what?

Pubblicato da NDTV Food su Martedì 14 marzo 2023

"We gaan zitten en genieten van onze maaltijd. Als we klaar zijn, betalen we, maar toen we de bon kregen, merkten we dat er $4,75 (of ongeveer € 4,40) in rekening werd gebracht voor de gezondheid van de werknemers". In het filmpje legt de vrouw uit dat hun maaltijd 95 dollar (88 euro) had moeten kosten en met de extra kosten moesten ze bijna 100 dollar (93 euro) afrekenen.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De vrouw, die de eigenaar van het restaurant om uitleg vroeg, begreep toen dat het bestond uit medische hulp voor de obers. Desondanks lijkt het hoogst oneerlijk dat klanten betalen voor iets dat de eigenaren van het restaurant aan hun werknemers zouden moeten geven.

"Ik heb medelijden met de obers, maar ik betaal hier niet voor. Dat vind ik verkeerd. Ik betaal al veel voor mijn eigen zorg en nu moet ik ook de restaurantmedewerkers betalen! Absoluut niet. Dit is de verantwoordelijkheid van de eigenaar."

Wat vind jij?

Advertisement