Hersenkraker om je IQ te testen: Kun jij de rare cheeseburger binnen 9 seconden zien?

Janine image
door Janine

28 Maart 2023

Hersenkraker om je IQ te testen: Kun jij de rare cheeseburger binnen 9 seconden zien?
Advertisement

Heel vaak willen mensen hun intelligentie testen, ze hebben de behoefte om puzzels op te lossen, zichzelf uit te dagen en te winnen, om hun gevoel van eigenwaarde te vergroten. Onder de puzzels zijn de meest complexe optische illusies, die afbeeldingen die iets verbergen dat alleen zichtbaar is als je er goed naar kijkt. Gewoonlijk volgen in deze voorstellingen alle dezelfde figuren elkaar op, behalve één. Om het op te lossen, moet je dat andere element vinden. In een paar seconden moet je de hele foto doorlopen, zonder enig detail weg te laten.

Kun jij de rare cheeseburger op de foto binnen 9 seconden zien?

via Jagranjosh

Advertisement
Jagranjosh

Jagranjosh

Op deze afbeelding worden talloze cheeseburgers gepresenteerd, op het eerste gezicht zien ze er allemaal hetzelfde uit, maar er is er een die zich duidelijk onderscheidt van de andere. De enige vijand is tijd. Voor velen zal het een echte strijd zijn, maar degenen die slagen in de onderneming zullen de zekerheid hebben dat ze een zeer hoog IQ bezitten.

Het enige wat je hoeft te doen is snel alle broodjes te bekijken, maar zonder details weg te laten. Bij dergelijke uitdagingen maken juist de kleinigheden het verschil. De enige manier om tot de oplossing te komen, is door buiten de gebaande paden te denken. Het doel van deze spellen is om creatief denken te stimuleren, een sleutel te vinden die naar de oplossing zal leiden.

Als je de cheeseburger niet kunt identificeren, is hier de oplossing.

Advertisement
Jagranjosh

Jagranjosh

Op de foto zijn er 6 rijen en 7 kolommen, met een totaal van 42 cheeseburgers, allemaal identiek op één na. Degene die anders is dan de anderen verbergt zich perfect, maar om hem te vinden is er een truc waardoor je bij één detail moet stilstaan: de slablaadjes. Het broodje dat we zoeken is precies degene die dat groene blaadje niet heeft.

Heb je de cheeseburger in de tweede rij en in de derde kolom binnen 9 seconden weten op te lossen, dan ben je in dit raadsel geslaagd. De moeilijkheid ervan ligt in het gebrek aan tijd, maar het is nog steeds een goede manier om je IQ te testen.

Heb jij het kunnen vinden?

Advertisement