"Mijn buurman heeft een hek gebouwd en verwacht dat ik de helft betaal"

Janine image
door Janine

27 Maart 2023

"Mijn buurman heeft een hek gebouwd en verwacht dat ik de helft betaal"
Advertisement

Als je in een bepaalde wijk gaat wonen moet je altijd een uitstekende band met de buurt kunnen opbouwen, want anders kan dit het leven behoorlijk moeilijk maken. Meestal ontstaan ​​​​geschillen met buren als gevolg van geluidsoverlast of kwesties betreft de grenzen.

Dit is in feite precies wat er gebeurde met de hoofdpersoon van het verhaal, dat we gaan vertellen, die zich tegenover een buurman bevond die niet alleen besloot een hek te laten bouwen, maar ook eiste dat zij de helft van de kosten zou betalen. Laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

via Edinburghlive

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De hoofdrolspeelster van het verhaal was geschokt toen ze zich realiseerde dat haar buurman had besloten een hek langs de grens van hun eigendommen te bouwen, ook al had ze herhaaldelijk gezegd dat ze het er niet mee eens was. Het ergste was echter toen hij haar vroeg om de kosten voor de bouw van het hek te delen, ofwel 3.000 pond (zo'n 3.300 euro) per persoon.

"Ongeveer twee jaar geleden is er een huis gebouwd naast ons terrein. Na voltooiing van de werkzaamheden kwam de eigenaar van het huis ons vragen of hij een hek kon plaatsen om de twee stukken land van elkaar te scheiden. We antwoordden dat we geen hek wilden, maar blijkbaar waren onze woorden nutteloos omdat hij het toch heeft gebouwd".

Hoewel de vrouw en haar man bezwaar hadden gemaakt, stond er een hek aan het einde van hun tuin. Jammer echter dat het hier niet bij bleef, aangezien de buurman hen toen ook vroeg om een ​​flink bedrag te betalen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

“Ons werd niets gevraagd over het type hek. We waren ook nooit van plan om £3.000 te betalen voor een hek, wat we niet eens wilden. Zoveel geld hebben we niet. Hij heeft ons niet eens de rekening laten zien, dus we vertrouwen niet wat hij zegt. Mijn advocaat zei ook niet meer met hem te praten anders zou hij kunnen zeggen dat er een mondeling akkoord is bereikt en dat we in dat geval genoodzaakt zijn het gevraagde bedrag te betalen. Dit verhaal irriteerde me en zijn verzoeken schokten me."

Wat vind je van het verhaal?

Advertisement