Influencer verdient $100.000 per maand door de huizen van vreemden te bezoeken

Janine image
door Janine

25 Mei 2023

Influencer verdient $100.000 per maand door de huizen van vreemden te bezoeken
Advertisement

In de hedendaagse samenleving krijgen sociale netwerken steeds meer een rol van primair belang, niet alleen omdat ze je in staat stellen nieuwe mensen te ontmoeten en verre individuen met elkaar in contact te brengen, maar vooral omdat ze voor sommigen een echte baan zijn geworden. Er zijn veel mensen die, om de dag van anderen op te fleuren, video's of inhoud op hun profiel delen, waardoor vermaak een echte baan wordt.

De jonge hoofdrolspeler van het verhaal slaagde erin om de inhoud op sociale netwerken om te zetten in zijn werk om zo 100.000 dollar (ongeveer 90.000 euro) per maand te verdienen door vreemden te vragen een rondleiding door hun huis te geven. Laten we eens in detail kijken hoe hij zo'n aanzienlijk salaris verdient.

via Flipboard

Advertisement

Caleb Simpson is een maker van inhoud die miljoenen volgers op zijn profielen heeft, maar hij is vooral beroemd geworden vanwege een bepaald format, dat wil zeggen vreemden die hij op straat ontmoet, vragen om hem het huis te laten zien waar ze wonen. Een soort video waarmee hij veel succes kon behalen en ook behoorlijk wat geld kon verdienen, maar dat was niet altijd zo, omdat zijn eerste clips weinig weergaven hadden.

"Ik heb zeven jaar video's gemaakt voordat ik het format vond waarmee ik succesvol was. Ik probeerde nieuwe inhoud te bedenken om te maken, een van mijn YouTuber-vrienden zei dat ik moest doen wat ik wilde zien. Ik keek naar een video waarin mensen op straat werden geïnterviewd en dacht dat ik meer wilde weten over het leven van die individuen. Toen ging er een lampje branden en ik dacht erover om vreemden te vragen een rondleiding door hun appartement te geven”.

Advertisement
Caleb Simpson

Caleb Simpson

Door doorzettingsvermogen werd Caleb beroemd. De eerste keer dat hij dit soort inhoud probeerde, had hij namelijk geen geluk, mensen vertrouwden hem niet en begonnen hem uit te lachen.

"Toen ik besloot om het in Brooklyn te proberen, veranderde alles. Ik vond iemand die ja zei en ik slaagde erin mijn eerste video te maken. Acht maanden later heb ik 1,1 miljoen Instagram-volgers en meer dan 2 miljoen abonnees op YouTube bereikt. Ik heb video's gemaakt in New York, Miami, Los Angeles en San Francisco. Ik heb de vraag naar rondleidingen door appartementen op sociale media kunnen omzetten in mijn fulltime baan”.

Wat vind je hiervan?

Advertisement