Ze zegt haar baan op om haar droom om een ​​'traditionele vrouw' te zijn te vervullen

Janine image
door Janine

07 Mei 2023

Ze zegt haar baan op om haar droom om een ​​'traditionele vrouw' te zijn te vervullen
Advertisement

Niet alle vrouwen dromen ervan echtgenote en moeder te worden en tegelijkertijd een succesvolle carrière te hebben. Als de emancipatie en de moderne tijd velen van hen ertoe hebben gebracht de traditionele rol van huisvrouw op te geven, hebben anderen ervoor gekozen hier geen afstand van te doen en zelfs weer in de mode te brengen. Eén vrouw in het bijzonder deed echter over zich praten op internet omdat ze in een televisieshow had verklaard dat ze zich volledig wilde wijden aan haar man, van wie ze een periodieke cheque ontvangt, en zo een droom waarmaakte die ze haar hele leven cultiveerde. Laten we samen het verhaal ontdekken.

via Mirror

Advertisement
Pxhere-Non the actual photo

Pxhere-Non the actual photo

Alena, zo heet de vrouw, heeft besloten haar baan op te zeggen en het idee van een carrière op te geven om voor het huishouden en haar man te zorgen. Hoewel de samenleving is veranderd, is ze niet de enige die “terug in de tijd wil gaan” en de “ouderwetse” vrouw wil belichamen. Niets mis mee, want ze verklaart zelf heel blij te zijn met haar keuze. Zoals ze zelf toegaf, wilde ze altijd al het prototype van de traditionele huisvrouw kunnen belichamen, en dat is haar gelukt. Ze vervulde de functie van marketingmanager op het gebied van cosmetica en was niet tevreden en voelde dat het zorgen voor het huishouden haar echt voldoening gaf.

Toen ze haar man via het werk ontmoette, vond ze zijn steun bij het opgeven van de baan: hij schreef zelfs de ontslagbrief voor haar, die de vrouw vervolgens zonder enige spijt afleverde. Ze legde uit dat ze begreep dat hij de juiste man voor haar was, juist omdat hij haar bij deze beslissing steunde en begreep dat ze haar levensstijl moest veranderen. Voor haar was de werkwereld totaal onnatuurlijk.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Ik houd me aan mijn huwelijksgeloften, misschien niet allemaal, zoals in elk huwelijk, maar aangezien hij het geld verdient om ons te onderhouden, is het zijn taak om voor ons gezin te zorgen. Hij houdt toezicht op de financiën, dus als ik geld wil uitgeven voor een nieuwe bank, zal hij nee zeggen omdat hij weet hoeveel erin komt en hoeveel eruit gaat”, legde de vrouw uit, eraan toevoegend dat haar man haar een soort toelage geeft om te betalen voor het schoonmaken van het huis, belastingen, huur en verzekeringen. “En dan is er natuurlijk nog wat voor mij. Alles wat overblijft is van mij.”

Alena beweert ook dat veel vrouwen zoals zij zich veroordeeld voelen omdat ze ervoor hebben gekozen zich volledig aan hun man te wijden: "Eigenlijk hebben we twintig banen die we in multitasking uitvoeren en we doen het altijd. Er is geen vrije dag, dus het is een baan.” Keur je haar levensstijl goed of ben je er tegen?

Advertisement