Iedereen vraagt ​​haar wanneer ze een kind krijgt: ze gaf een briljant antwoord waar iedereen stil van werd

Janine image
door Janine

30 Juni 2023

Iedereen vraagt ​​haar wanneer ze een kind krijgt: ze gaf een briljant antwoord waar iedereen stil van werd
Advertisement

Niet alle vrouwen dromen ervan om moeder te worden, hoewel dit voor sommigen misschien vreemd lijkt. In deze gevallen wordt velen, zodra ze de leeftijd van 30 jaar hebben bereikt, herhaaldelijk gevraagd waarom ze nog geen kinderen hebben gekregen. Een ongetwijfeld vervelende en bemoeizuchtige vraag, aangezien het een zeer persoonlijke beslissing is en de redenen de meest uiteenlopende kunnen zijn. Zo heeft een journalist besloten de nieuwsgierigheid het zwijgen op te leggen met een werkelijk ingenieuze methode.

via Dailymail.co.uk

OOTD: black top, black skinny jeans, black combat boots, bright red lippy. Really enjoying this whole "actually leave the house for work" thing.

Pubblicato da Emily Bingham su Mercoledì 9 marzo 2016

Emily Bingham, freelance journalist en schrijfster, is een onafhankelijke carrièrevrouw uit Michigan, VS, die als dertiger de hardnekkige vraag begon te krijgen: "Waarom ben je nog geen moeder geworden?" Veel vrouwen kiezen er, net als zij, voor om geen kinderen te krijgen en zich aan het werk te wijden, waarbij ze afstand nemen van een vrouwelijk model dat gestandaardiseerd lijkt. Net als Emily worden velen geconfronteerd met de vervelende en bemoeizuchtige vraag, die met het verstrijken van de jaren steeds vaker door vrienden en familieleden wordt gesteld. Wat te antwoorden en vooral hoe deze vicieuze cirkel te doorbreken?

Degenen die het niet prettig vinden om aan anderen hun persoonlijke situaties uit te leggen, of ze nu worden gedicteerd door persoonlijke keuzes of door omstandigheden die niet afhangen van hun beslissingen, kunnen een voorbeeld nemen aan Emily, die een echt effectief systeem heeft gevonden.

Advertisement
emilyisoutside/Instagram

emilyisoutside/Instagram

Bingham heeft besloten gebruik te maken van het medium dat haar het beste vertegenwoordigt, gezien haar beroep, namelijk schrijfster: met een briljante post op Facebook legde ze uit waarom bepaalde vragen niet gesteld mogen worden.

De druppel die de emmer deed overlopen vond plaats tijdens een weekend doorgebracht in het gezelschap van de familie van haar toenmalige vriend, waarin zijn moeder het paar begon te ondervragen over wanneer ze oma zou worden. Om de aandacht van gebruikers te trekken, plaatste Emily een afbeelding van een echografie: een actie die het doel bereikte, aangezien het duizenden views kreeg.

Hey everyone!!! Now that I got your attention with this RANDOM ULTRASOUND PHOTO I grabbed from a Google image search,...

Pubblicato da Emily Bingham su Domenica 20 settembre 2015

In de post schreef de vrouw: "Hallo allemaal! Nu ik je aandacht heb getrokken met deze foto van Google, wil ik van de gelegenheid gebruik maken om je eraan te herinneren dat de reproductieve intenties van een persoon jouw zaken niet zijn. Totaal niet. Voordat we een lang getrouwd stel gaan vragen wanneer ze besluiten een kind te krijgen, voordat we de ouders van een enig kind vragen wanneer er een zusje of broertje komt, voordat we een alleenstaande dertigjarige eraan herinneren dat de biologische klok angstaanjagend doortikt, doe iets goeds: stop ermee. Doe het niet. Je kunt niet weten of er een vruchtbaarheidsprobleem is, of er een recente miskraam is geweest of dat gezondheidsproblemen bevruchting in de weg staan, net zoals je niet kunt weten of die persoon zich er op dat moment niet klaar voor voelt of gewoon weet dat ze nooit kinderen zal krijgen. Sommige mensen beweren dat dit soort vragen spontaan ontstaan ​​en uit het hart komen, maar hoewel de bedoelingen onschuldig kunnen zijn, kan de impact van deze vragen toch pijn doen."

Gezien de verkregen weerklank en de commentaren ten gunste van haar standpunt, heeft Emily haar doel bereikt. Wat vind je van haar woorden? Ben je het met haar eens?

Advertisement