Hij koopt huizen voor zijn vrienden nadat hij de loterij heeft gewonnen, maar spreekt hen daarna nooit meer

Janine image
door Janine

24 Augustus 2023

Hij koopt huizen voor zijn vrienden nadat hij de loterij heeft gewonnen, maar spreekt hen daarna nooit meer
Advertisement

Maar weinigen kunnen beweren het geluk te hebben gehad een duizelingwekkend bedrag in de loterij te hebben gewonnen. Eén van hen is de man over wie we het gaan hebben, wiens verhaal een onvoorziene en onverwachte uitkomst had. Laten we uitzoeken wat er is gebeurd.

via Daily Mail

Advertisement
pixabay

pixabay

Het leven van Mark Gardiner, uit Sussex, Engeland, veranderde plotseling en drastisch in 1995 nadat hij maar liefst 22.590.829 pond (ongeveer 26.354.747 euro) won in de loterij. Een bedrag dat iemands bestaan ​​echt kan ontwrichten en dat niet iedereen het geluk heeft te grijpen.

Mark won het astronomische bedrag met zijn toenmalige zakenpartner Paul Maddison, met wie hij de prijzenpot verdeelde. Maar het ging niet zoals hij had gehoopt. Wat gebeurde er daarna?

Advertisement
pixabay

pixabay

Mark verspilde zijn deel van de winst, £11 miljoen, waardoor weinig van zijn fortuin overbleef. Nadat hij plotseling miljardair was geworden, gebruikte hij zijn geld in slechte investeringen. Tot zijn uitgaven behoren onder meer een huis in Barbados, een Harley-Davidson, twee Mercedessen en twee voetbalteams.

Maar Gardiner gebruikte zijn geld ook op een genereuze manier: hij kocht woningen voor vijf van zijn vrienden en gaf £500.000 uit. Een zeer altruïstisch gebaar, wat weinigen zouden hebben gedaan. Al snel maakte het sprookje echter plaats voor een teleurstellende realiteit.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Na verloop van tijd verloor Mark het contact met veel van zijn dierbaren, waaronder enkele familieleden. “Toen ik won, heb ik £500.000 uitgegeven aan het kopen van huizen voor mijn vrienden. Denk je dat ze nog steeds mijn vrienden zijn? Natuurlijk niet", zei hij in een interview. "Ze praten niet meer met mij. Omdat ik zoveel geld heb, ben ik achterdochtig geworden tegenover de bedoelingen van mensen. Het is vreselijk, maar als iemand aardig is, vraag ik me af wat ze van plan zijn."

Door zijn rijkdom verloor hij uiteindelijk het vertrouwen in mensen, wat bijdroeg aan het uiteenvallen van veel belangrijke relaties. Wat gebeurde er met Mark nadat hij zijn fortuin had verkwist?

Pixabay-Non the actual photo

Pixabay-Non the actual photo

Ondanks dat hij een groot deel van zijn geld heeft verloren en gedwongen is weer aan het werk te gaan, bezit hij nog steeds een voetbalclub, zijn huis in Barbados en het bedrijf Croft Glass, waar hij is teruggekeerd naar zijn vorige beroep: dat van glazenmaker. "Als ik vandaag, op 61-jarige leeftijd, de loterij had gewonnen, zou ik anders gehandeld hebben. Ik zou gestopt zijn met werken."

Mark blijft dezelfde nummers spelen als toen, in een poging zijn grote geluk te herhalen. Na vier mislukte huwelijken en de belofte in 2004 om nooit meer te trouwen, trouwde hij met zijn eerste vriendin. En Paul Maddison? Zijn voormalige zakenpartner woont in Schotland, maar de huidige staat van hun vriendschap is niet bekend, noch of de twee nog contact hebben.

Wat zou jij doen met zo’n winst?

Advertisement